Redacció •  Catalunya •  21/01/2019

Joan Mena: «Aznar, el senyor de la guerra, vol tornar a imposar la línia més dura al PP»

El portaveu de Catalunya en Comú afirma que després del congrés del PP "ja no sabem qui és la còpia i qui l’original quan parlem del PP de Casado i l’extrema dreta".

Joan Mena: «Aznar, el senyor de la guerra, vol tornar a imposar la línia més dura al PP»
El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha criticat aquest matí la deriva que està prenent el PP: «després de les proclames d’aquest cap de setmana al congrés del PP hem de dir que ja no sabem qui és la còpia i qui l’original quan parlem del PP de Casado i de l’extrema dreta». Per a Mena «aquest ha sigut el congrés del retorn públic d’Aznar, i crec que avui tothom es pregunta quin tipus de refundació és la que es fa des del passat més corrupte i causant de la crisi de la que encara no ens hem recuperat». I ha rematat: «el senyor de la guerra, el senyor Aznar, vol tornar a imposar la línia més dura al PP». Davant d’aquesta situació, el portaveu alerta que Pedro Sánchez no es pot quedar a mig camí: «necessitem blindar i avançar en tot el que està recollit a l’acord al que Unidos Podemos-En Comú Podem vam arribar amb el govern del PSOE pels Pressupostos Generals de l’Estat, com la nostra llei contra les violències sexuals».
 
Mena també s’ha referit a la situació del sector del taxi: «el Govern Torra-Aragonès no pot seguir tirant pilotes fora, la seva responsabilitat és la de defensar els interessos dels treballadors davant de multinacionals que paguen els seus impostos a l’estranger». El portaveu ha lamentat que Torra «torni a estar fora de Catalunya fent deixadesa de funcions, el que és un nou exemple de la incapacitat d’aquest president a la deriva, que no pot oferir solucions als principals conflictes socials i polítics que té el nostre país». En aquesta línia, ha reclamat escoltar les demandes dels taxistes: «això va més enllà del dret al transport, va de si volem una economia justa o de si permetem que s’imposi la competència deslleial de les multinacionals enfront dels drets dels treballadors».
 
Per últim, el portaveu ha recordat que el passat dissabte Catalunya en Comú va celebrar un Consell Nacional on es va aprovar un document d’estratègia i acció política per encarar els propers mesos, especialment pensant en les eleccions municipals del maig, el principal repte de la formació. «Ens hem dotat d’aquest document per treballar per la consolidació del nostre espai al llarg del territori i estar en les millors condicions per afrontar les eleccions municipals, que més que mai aniran sobre la millora de la vida de la gent», ha afirmat.

Catalunya en Comú-Podem /  Joan Mena /