Redacció •  Catalunya •  19/02/2019

CatECP registra dues proposicions de llei al Parlament per augmentar la recaptació de l’IRPF, Successions i Donacions

Susanna Segovia: “Davant la paràlisi del Govern no ens quedem quiets per lluitar contra la desigualtat i revertir retallades”

CatECP registra dues proposicions de llei al Parlament per augmentar la recaptació de l’IRPF, Successions i Donacions

Catalunya en Comú Podem ha registrat avui dues proposicions de llei de reforma del tram autonòmic de l’IRPF i de l’impost de Successions i Donacions, amb l’objectiu d’augmentar els ingressos de la Generalitat per tal de “lluitar contra la desigualtat i revertir retallades”. La portaveu de CatECP, Susanna Segovia, ha afirmat que davant la “paràlisi” del Govern, que “no governa i no ha fet cap proposta per uns pressupostos socials”, el seu grup tira endavant aquestes iniciatives legislatives “després de dos mesos amb pressupostos prorrogats” i sense tenir “cap mena de concreció sobre l’orientació dels comptes que planteja el Govern”.

La reforma del tram autonòmic de l’IRPF planteja que les persones que guanyin més de 120.000 euros a l’any passin a pagar el 25,5%, i les de més de 90.000, el 23,5. Això suposaria, segons ha destacat el diputat David Cid, que les rendes superiors a 120.000 euros haurien de pagar 60 euros al mes més. “És una proposta realista i raonable: permet lluitar contra la desigualtat i aconseguir més recursos”, ha sostingut.

Pel que fa a la reforma de Successions, ha detallat que la proposta exclouria de pagar l’impost a les herències d’habitatge habitual amb un valor inferior als 500.000 euros, i que en el cas de les herències en efectiu en quedarien exemptes les herències inferiors 150.000 euros per a aquelles persones amb un patrimoni inferior als 400.000 euros. Per tant, ha destacat Cid, la reforma “no afecta les classes mitges i treballadores”.

Els diputats ham celebrat que Torra i Aragonès hagin “respost” a la petició del seu grup de comparèixer al Parlament la setmana vinent, però han lamentat que acudiran al ple “a cegues” sobre la proposta del Govern. Amb tot, Segovia ha dit que el seu grup ja no vol “més reunions ni més intercanvis de missatges ni declaracions a la premsa”. “Hem demanat llums i taquígrafs, que presentin una proposta al Parlament. Hauran d’explicar quina és la seva proposta per revertir les retallades i fer front a l’emergència social”, ha conclòs.


Catalunya en Comú-Podem /  Susanna Segovia /