Redacció •  Catalunya •  09/01/2019

Susanna Segovia reclama al Govern que “es deixi de cortines de fum” i apliqui les mesures en vigor de les lleis recorregudes al TC

La portaveu de Catalunya en Comú Podem insta ERC a “prendre el timó” del Govern i apostar per “aliances àmplies i progressistes”.

Susanna Segovia reclama al Govern que “es deixi de cortines de fum” i apliqui les mesures en vigor de les lleis recorregudes al TC

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Susanna Segovia, ha exigit avui al Govern de la Generalitat que “es deixi de cortines de fum” i apliqui les mesures en vigor de les lleis recorregudes al Tribunal Constitucional (TC), com la fiscalitat ambiental inclosa a la Llei de Canvi Climàtic o els convenis amb les subministradores per evitar talls a famílies vulnerables que preveu la Llei 24/2015 de lluita contra la pobresa energètica. “Sovint s’han aquests recursos com una excusa per a no aplicar-les”, ha denunciat.

Segovia s’ha referit així als anuncis fets avui per l’Executiu sobre les lleis recorregudes al TC per part del Govern central, afirmant que “no es veu per enlloc el compromís social” del Govern perquè “anuncia la recuperació de lleis socials quan no està aplicant tot allò que no es troba suspès”. En aquest sentit també ha posat com a exemple l’article de la Llei 24/2015 que regula el reallotjament de les persones desnonades. “Des de que s’ha retirat el recurs i per tant està en vigor no hem vist cap canvi de política per part del Govern, que passaria per incloure més pisos a la borsa d’habitatge”, ha manifestat.

La portaveu dels comuns al Parlament ha instat ERC a “prendre el timó” del Govern i apostar per “aliances àmplies i progressistes” a Catalunya i també a l’Estat. Perquè “el que veiem ara són dubtes i contradiccions”, ha afirmat. “ERC pot demostrar que aposta per un horitzó progressista recolzant els pressupostos generals de l’Estat”, ha defensat, alhora que ha lamentat que el seu grup segueix sense tenir sobre la taula “cap proposta” del Govern sobre els pressupostos de la Generalitat.

“I hi ha coses urgents”, ha assenyalat, com “l’estat del cos de Bombers”. Segovia ha expressat la seva “preocupació i alarma” per “la manca de recursos humans i tècnics” denunciat pels bombers a Badalona i ha subratllat que “no pot haver-hi diferent resposta dels Bombers en funció del lloc on visquis”. “No pot ser que esperem que hi hagi una desgràcia per a reaccionar”, ha sostingut. Davant dels fets succeïts a Badalona, Catalunya en Comú Podem demanarà la compareixença parlamentària del conseller d’Interior, Miquel Buch, per a que doni explicacions.


Catalunya en Comú-Podem /  Susanna Segovia /