Redacció •  Catalunya •  29/10/2019

Segovia: “Encara que amaguin a Buch en campanya, no podran invisibilitzar la seva mala gestió”

CatECP impulsa la reprovació del conseller d’Interior via moció com a primer pas per al seu cessament.

Segovia: “Encara que amaguin a Buch en campanya, no podran invisibilitzar la seva mala gestió”

Després d’haver estat el primer grup parlamentari en demanar la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, per les càrregues policials durant les mobilitzacions dels darrers dies, Catalunya en Comú Podem ha fet un pas més i ha presentat una moció per a que el Parlament el reprovi, com a primer pas per al seu cessament. “Des que Buch és conseller d’Interior hem observat un augment de l’ús abusiu de la força i no sabem si es deu a la concepció que té de la policía o a si realment no controla el cos de Mossos d’Esquadra”, ha explicat la portaveu del grup, Susanna Segovia, en roda de premsa des del Parlament.

“La coordinació de seguretat d’aquest dies depenia d’Interior i la Policia Nacional no ha actuat sense ordres prèvies dels Mossos”, ha destacat Segovia. “Per això, volem saber per què s’ha permès l’ús de pilotes de goma a Catalunya, on estan prohibides; per què s’ha produït agressions reiterades als periodistes; com es van poder donar les imatges de col·lectius d’ultra-dreta passejant per Barcelona i agredint a antifeixistes, i algun mosso fraternitzant-hi”, ha reclamat. La portaveu de CatECP ha recordat que en els darrers mesos també s’han vist actuacions desproporcionades dels Mossos en altres contextos, com en desallotjaments on, en ocasions, han actuat cooperant amb empreses de desallotjaments extra-judicials.

Davant d’aquest escenari i després de fer cas omís a les peticions de dimissió, CatECP ha presentat una moció per a que el Parlament reprovi a Buch com a primer pas per al seu cessament com a conseller per part del Govern. “ERC i JxCat han de decidir si continuaran convocant a les mobilitzacions i demanant la dimissió per les xarxes amb una mà, i amb l’altra enviant els Mossos a carregar i bloquejant la compareixença del conseller perquè doni explicacions”, ha dit Segovia. “Encara que amaguin a Buch en campanya, no podran invisibilitzar la seva mala gestió”, ha rematat.


Catalunya en Comú-Podem /  Susanna Segovia /