Redacción •  Catalunya •  18/10/2018

Nuet retreu a Buch “manca de professionalitat” als dispositius policials del 29S i l’1O

En la compareixença parlamentària del Conseller d’Interior, el diputat de Catalunya en Comú Podem denuncia que els Mossos es troben “al límit en les seves condicions laborals” i exigeix al conseller que “escolti” els municipis per la manca d’efectius.

Nuet retreu a Buch “manca de professionalitat” als dispositius policials del 29S i l’1O

El diputat de Catalunya en Comú Podem Joan Josep Nuet ha retret avui al conseller d’Interior, Miquel Buch, que els dispositius policials dels passats 29 de setembre i 1 d’octubre “no van ser correctament dimensionats ni executats” i va existir “manca de professionalitat” a l’hora de planificar-los. “Ho pensen també diversos sindicats policials, que han denunciat la improvisació, i les imatges parlen per sí soles”, ha afirmat.

“Ja vaig dir-li que no serveix que el President Torra digui públicament que els manifestants davant del Parlament l’1O son bona gent, calia un dispositiu de seguretat a l’alçada, perquè la imatge va ser terrible”, ha avisat. Sobre la manifestació de Jusapol, Nuet no ha qüestionat el seu “dret a manifestar-se” però sí que ho fessin al centre de Barcelona. “Vostè sap que era una provocació, no hi havia llocs alternatius a Barcelona on ubicar-los?”, li ha preguntat. “Prepari el seu departament perquè si es tornen a produir aquestes provocacions necessitaran un rigor extrem”, li ha recomanat.

A més, ha explicat que el Centre per la Defensa dels Drets Humans els ha fet arribar “queixes de cops de porra per sobre de la cintura, que van provocar ferits atesos del Servei d’Emergència”, així com “problemes d’identificació d’agents”.

Nuet ha denunciat que el cos dels Mossos d’Esquadra es troba “al límit en les seves condicions laborals” i li ha traslladat a Buch que el seu grup “l’acompanyarà” en la demanda de més places de Mossos. “Però ajudi’ns, parli i acordi amb alcaldes i alcaldesses del territori, especialment la Costa Brava i Barcelona, no sigui cas que la responsabilitat i el suport que ens demana aquí no s’apliqui en els territoris”, ha afirmat en referència a les denúncies de manca d’efectius.

En l’inici de la seva intervenció, el diputat de CatECP ha expressat la seva “plena solidaritat” amb la cúpula del mossos “injustament processada a l’Audiència Nacional”, perquè “l’1O van posar seny i convivència i això no es delicte”.


Catalunya en Comú-Podem /  Joan Josep Nuet /