Redacción •  Catalunya •  15/11/2018

Catalunya en Comú Podem denuncia retallades d’Aragonès en habitatge i recerca

David Cid: “El suposat gir social d’ERC ni està ni se l’espera”.

Catalunya en Comú Podem denuncia retallades d’Aragonès en habitatge i recerca

El diputat de Catalunya en Comú Podem David Cid ha denunciat avui noves retallades en polítiques d’habitatge i de recerca per part del Departament d’Economia encapçalat per Pere Aragonès, i ha alertat d’una possible instrucció de retallar un 5% de diversos centres dependents de la Generalitat, com ha assegurat que li consta en centres de recerca. Cid s’ha referit a la retallada del 30% de l’aportació de la Generalitat al Consorci d’Habitatge de Barcelona, després que l’Ajuntament hagi estat notificat de la reducció en 2’9 milions dels 9 compromesos per part del Govern al Consorci.

“És una retallada del 30% en polítiques que haurien d’anar dedicades a ajuts a pagar el lloguer, a la rehabilitació d’habitatges i fins i tot a nòmines del personal del consorci, quan l’habitatge és la principal preocupació dels barcelonins i barcelonines”, ha denunciat Cid, que ha alertat que “no es tracta d’un fet aïllat”.

El diputat ha denunciat casos d’impagaments de la Renda Garantida de Ciutadania, el deute de 12 milions d’euros amb els centres d’acollida de menors tutelats, l’incompliment amb el retorn de la paga extra dels funcionaris o de la rebaixa del preu de les matrícules universitàries aprovada al Parlament. “Tindrem vaga de metges, de funcionaris, tenim els mossos i els bombers en conflicte… I ara ens trobem noves retallades en habitatge”, ha lamentat.

En aquest sentit, ha qualificat “d’incomprensible i inacceptable” el “bloqueig” de Junts per Catalunya i Esquerra als Pressupostos Generals de l’Estat, que ha recordat que permetrien a la Generalitat disposar de 2.200 milions d’euros més per als pressupostos del 2019.

“Les diferències entre la política econòmica d’ERC i JxCAT no existeixen. Tant Pere Aragonès com Elsa Artadi són addictes a les polítiques d’austeritat”, ha sentenciat.

El diputat dels comuns ha anunciat que el seu grup ha registrat al Parlament les peticions de compareixença del Vicepresident i Conseller d’Economia, Pere Aragonès; el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; i la Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, aquesta darrera perquè doni explicacions sobre les retallades als centres de recerca.


Catalunya en Comú-Podem /