Redacció •  Catalunya •  11/06/2017

Xavier Domènech: “Valorarem la proposta quan la coneguem, que és el que farà el conjunt de la ciutadania”

"La necessitat que té Catalunya d'un referèndum és absoluta, però s'ha de fer bé", assenyala el coordinador general de Catalunya en Comú des d’un acte dels ajuntament del canvi a Sentmenat.

Xavier Domènech: “Valorarem la proposta quan la coneguem, que és el que farà el conjunt de la ciutadania”

El coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha afirmat avui després de l’anunci de la data i la pregunta que el seu espai polític valorarà el referèndum que planteja el Govern quan l’Executiu expliqui com el durà a terme. “Valorarem la proposta quan la coneguem, que és el que farà el conjunt de la ciutadania”, ha assenyalat Domènech, perquè més enllà del “simbolisme” de la data i la pregunta més “fan falta realitats, saber quines garanties està treballant el Govern”. “La necessitat que té Catalunya d’un referèndum és absoluta, però s’ha de fer bé”, ha sentenciat.

Domènech ha defensat que “un referèndum ha de tenir unes garanties, i si no hi són no és un referèndum, és una mobilització”. En aquest sentit, s’ha referit a que “hi ha d’haver reconeixement internacional, algú que reconegui el propi exercici del referèndum i el seu resultat, ha d’interpel·lar a la majoria de la societat catalana i ha de tenir garanties per a tothom que hi participa”. Unes qüestions que “de moment són del tot desconegudes”, ha recordat.

D’altra banda, el coordinador general de Catalunya en Comú ha criticat la “falta de política i de diàleg” del govern del PP, i ha mantingut que “quan davant d’una demanda política l’única resposta són els jutges, és que la política i aquells que han tingut responsabilitats han fracassat”. Per això, ha subratllat que “el primer pas per defensar la sobirania de Catalunya és fer fora el PP del Govern”, i ha instat “a totes les forces progressistes i catalanistes” a “no abstenir-se davant la possibilitat de fer fora el PP del govern”.

Domènech ha participat avui en un acte dels Ajuntaments del Canvi a Sentmenat, quan es compleixen dos anys de la victòria de les forces del canvi a molts municipis del país. En aquest context, ha celebrat “la irrupció d’aquelles propostes que estan revertint l’etapa neoliberal i de la crisi, i que estan construint el futur del país”, i ha cridat a “refermar l’alternativa a la realitat del país” a les eleccions municipals del 2019.


Catalunya en Comú /  Xavier Domènech /