Redacción •  Catalunya • 11/05/2020

L’Alcaldessa Accidental, Aïda Llauradó, proposa una alcaldia provisional tècnica per guanyar temps per negociar

L’actual alcaldessa accidental i líder dels comuns, Aïda Llauradó, proposa prorrogar l’alcaldia accidental per tal de donar als partits d’esquerres més temps per negociar i evitar que Albiol sigui alcalde. La investidura tindrà lloc dimarts 12 de maig a les 12h i de moment no hi ha cap candidatura de consens.

L’Alcaldessa Accidental, Aïda Llauradó, proposa una alcaldia provisional tècnica per guanyar temps per negociar

Davant de la incapacitat política dels grups de progrés per arribar a un acord de consens i l’esgotament del termini per fer-ho, Badalona En Comú Podem proposa allargar aquest període d’alcaldia accidental d’Aïda Llauradó, investint a la primera tinent d’alcaldia i actual alcaldessa accidental per tal de donar el temps necessari per arribar a un acord ampli, tant de govern com d’alcaldia, i arribat aquest acord, fer el relleu per investir el nou alcalde o alcaldessa.

L’alcaldia provisional tècnica proposada pels comuns permet tenir el temps necessari per trobar un acord polític progressista, ampli i estable, que Albiol no sigui alcalde, i manté la porta oberta a una solució política. En el cas que hi hagués un acord polític per l’alcaldia, com han manifestat fins ara, Badalona En Comú Podem en formaria part i el votaria favorablement en el ple. En aquest sentit, Llauradó es compromet a passar el relleu en el moment que hi hagi candidat/a de consens, sigui abans o després d’aquest Ple d’investidura.

La proposta, a més, és garantia de continuïtat en la feina feta pel govern actual, ampliant el govern i buscant un consens polític ampli, sense parar la maquinària de l’Ajuntament en aquests moments marcats per la crisi causada per la COVID-19. Llauradó, actual primera tinent d’alcalde i alcaldessa accidental des de fa 20 dies des de la renúncia d’Alex Pastor, ha estat dirigint l’executiu local i aporta la continuïtat i estabilitat necessària al projecte de govern. Tanmateix es demana a la resta de forces d’esquerres que actuïn amb generositat i responsabilitat per la ciutat de Badalona, treballant per un acord de consens ampli i dialogat sense la urgència que imposa haver-ho de fer abans del ple de dimarts.

“Estem disposats a formar un govern ampli i d’esquerres, d’aconseguir un acord per l’alcaldia i pel futur de Badalona. Som la garantia per fer-ho i per liderar-ho fins arribar a un acord, donat que venir de governar amb PSC, però també ho hem fet amb Guanyem i ERC, tenim capacitat per generar consensos i arribar a acords amplis. Actualment no hi ha un acord sobre la taula, això vol dir que l’Albiol és alcalde, i no ho hem de permetre en cap cas, si això és així serà responsabilitat de qui no ha fet possible un acord” ha dit Llauradó.

Badalona, 11 de maig de 2020.


Aïda Llauradó /  Badalona En Comú /  Redacción /