Redacción •  Catalunya •  04/05/2020

En Comú Podem presenta un decàleg per arribar a un acord d’esquerres a Badalona

La formació de l'alcaldessa accidental de Badalona, Aïda Llauradó, ha fet públic un document amb 10 punts, que posa sobre la taula propostes i línies d'actuació rellançar Badalona.

En Comú Podem presenta un decàleg per arribar a un acord d’esquerres a Badalona

En Comú Podem ha presentat un decàleg amb l’objectiu de rellançar Badalona donades les conseqüències que tindrà la crisi causada per la COVID-19. Aposten per la recuperació social i econòmica de Badalona dels efectes de la pandèmia. Aquest document és el punt de partida per posar en comú el programa de govern d’esquerres que volen per a la ciutat. Per això, els 10 punts seran presentats a la reunió d’avui amb les forces polítiques d’esquerres. Segons En Comú Podem, cal treballar conjuntament de forma transversal per pal·liar els efectes, posant tots els esforços per atendre a tota la ciutadania que estan patint de forma més directa aquesta crisi que és sanitària, econòmica i social. 

Partint de la necessitat d’una modenització de l’administració pública, que millori la seva eficiència, la necessitat d’aconseguir un govern estable amb majories sòlides que permetin l’aprovació de pressupostos i mesures fiscals valentes, Badalona En Comú Podem posa sobre la taula un decàleg bàsic obert a totes les aportacions que siguin necessàries:

1. Pla de xoc vs la COVID.19: Consensuem un pla contra la COVID-19, un pacte de ciutat per reconstruir Badalona pels drets socials, la salut, la transició ecologica, l’economia, l’educació i la cultura. Necessitem una Badalona adaptada per a tothom, ho hem de treballar amb les entitats i fent a la ciutat partícip.

2. Drets Socials: Ningú s’ha de quedar enrere, invertim en recursos humans i econòmics al territori, i prioritzem programes de drets bàsics, infància, joventut, gent gran, diversitat funcional i sensellarisme.

3. Salut i Gent Gran: Reforcem els serveis de salut a Badalona amb BSA, i millorem la coordinació amb Can Ruti i la xarxa de l’ICS. Ampliem  els serveis d’atenció a domicili i teleassistència. Ara més que mai cal blindar la salut de la gent gran. Aprovarem una estratègia sobre canvi demogràfic i envelliment, que reculli la idea de l’envelliment actiu.

4. Transició Ecològica: Hem d’adaptar-nos a la transició ecològica, fomentant les energies verdes, començant amb la transformació d’edificis municipals al consum d’energia verda. També hem d’adaptar la ciutat a la mobilitat sostenible, amb mesures per la reducció de la contaminació i la pacificació de carrers.

5. Economia prospera: Ens comprometem amb el teixit econòmic de Badalona, fomentant el comerç de proximitat i la reactivació dels polígons industrials per generar riquesa i llocs de treball de qualitat. Avançarem en una transformació del nostre model productiu i industrial a un nou model innovador i de qualitat. Que generi ocupació qualificada i aprofiti el teixit industrial. Calen acords amb agents socials i econòmics per fer-ho.

6. Educació inclusiva: Apostem per una educació inclusiva, invertint en manteniment als centres, i reforçant el suport a les famílies amb menys recursos i dificultats. També assegurem la construcció dels nous centres planificats a la ciutat.

7. Dret a l’Habitatge: L’habitatge és un dret bàsic i també els subministraments. Cal seguir reivindicant canvis legislatius, inversió en habitatge social i donar suport a les famílies que més ho necessiten.

8. Promoció Cultural: Fomentem la creació cultural a la ciutat, donant suport a artistes, adaptant i facilitant la programació cultural a les noves realitats, i fent la cultura accessible a tothom.

9. Feminismes: Treballem perquè Badalona sigui una ciutat lliure de masclismes: amb més recursos contra la violència de gènere i per a la igualtat entre dones i homes.

10. Seguretat i neteja: Seguirem reforçant la Guàrdia Urbana, modernitzant-la, potenciant la proximitat, i millorant la coordinació amb Mossos. Impulsarem el nou contracte de la neteja, comptant amb la participació de les entitats veïnals, amb sistemes intel·ligents i més eficaços per garantir una ciutat neta. 

Els comuns posen  ara sobre la taula aquests 10 punts a les negociacions amb la resta de partits progressistes, de fet avui a la tarda tindrà lloc la primera reunió per formar un govern. «A Badalona cal un govern ampli i de progrés que estigui preparat per fer front a les desigualtats que causarà la crisi de la Covid 19. Ja vam dir que calia parlar de quin projecte volem per la ciutat i de quin govern hem de construir. Avui presentem algunes de les nostres prioritats, per on creiem que ha de caminar aquest govern de progrés.» ha dit Aïda Llauradó. Badalona En Comú Podem espera que sigui una aportació per desencallar les negociacions i afavorir l’acord, sempre tenint com a prioritari el servei a la ciutadania, la participació ciutadana i les entitats.


Aïda Llauradó /  Badalona En Comú /