Redacción •  Catalunya •  17/07/2020

En Comú Podem denuncia que no hi ha garanties per adjudicar els 220 pisos ocupats que promet el PP a Badalona

La proposta anunciada pel govern del PP, d’una cessió a l’ajuntament de 220 pisos ocupats de la Sareb, no es basa en cap esborrany de conveni, i es desconeixen les seves condicions.

En Comú Podem denuncia que no hi ha garanties per adjudicar els 220 pisos ocupats que promet el PP a Badalona

Ahir el govern del PP a Badalona va anunciar un principi d’acord amb la Sareb per la cessió de 220 pisos ocupats que prometen desocupar per destinar a lloguer social. En Comú Podem denuncia que no hi ha garanties per adjudicar a famílies de la mesa d’emergències els 220 pisos que promet el govern. També alerta que l’anunci fet pel govern del PP no es basa en cap esborrany de conveni i es desconeixen les condicions de la Sareb.

Badalona En Comú Podem (BECP) recorda que el 2011 Albiol va prometre 70 pisos de lloguer social ocupats que no van ser capaços de desocupar ni lliurar a les famílies que se’ls va adjudicar. Va ser un escàndol que no es pot repetir, segons els comuns.

El grup municipal de BECP també reclama que el govern aclareixi quantes de les famílies ocupants poden complir amb els requisits de la mesa d’emergències. Si se’ls desnona poden acabar al carrer sense alternativa i engreixant la llista d’espera de pisos socials. A més, segons En Comú Podem aquesta mesura no resoldrà els greus problemes amb les màfies que suposen abusos i malestar veïnal.

D’altra banda, el grup municipal BECP considera que el model a seguir és el de Barcelona, on des del 2015 tenen convenis amb el Sareb i altres bancs on el 50% de pisos cedits no estan ocupats i, a més, les famílies en cap cas no paguen més del 30% dels seus ingressos pel pis adjudicat.

Amb tot, la Presidenta de Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó, exigeix al govern del PP que sigui seriós amb els seus anuncis, expliquin què faran amb els pisos, en quins terminis, i posi sobre la taula la proposta de conveni amb la Sareb amb totes les condicions de l’acord.


Aïda Llauradó /  Badalona En Comú /  PP /