Redacció •  Catalunya •  09/11/2018

Susanna Segovia: “Hem de garantir la protecció de les persones que es posen en risc per denunciar la corrupció”

La portaveu de Catalunya en Comú Podem espera que la llei de protecció dels alertadors marqui “un abans i un després” en la lluita contra la corrupció a Catalunya.

Susanna Segovia: “Hem de garantir la protecció de les persones que es posen en risc per denunciar la corrupció”

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Susanna Segovia, ha assenyalat que la proposició de llei de protecció dels alertadors impulsada per Xnet i cinc grups parlamentaris és una “peça clau” per “garantir la protecció a les persones que, amb valentia i posant en risc la seva feina, la seva llibertat i de vegades també la seva vida, decideixen denunciar els abusos i casos de corrupció”. Segovia ha instat els grups a “respectar l’esperit, els objectius i els drets” d’aquesta iniciativa ciutadana durant la tramitació de la llei i ha agraït “la feina, l’expertesa i el compromís” de la Xarxa Xnet.

“En un règim on l’1% de la població acumula la mateixa riquesa que el 70% és un règim potencialment corrupte”, ha denunciat. “A Espanya hem fet fora un govern ‘responsable civil a titulo lucrativo’ d’una de les pitjors trames de corrupció”, una nova etapa que es va obrir “malgrat el PP i Ciutadans”, que “en aquest cas no tenia tantes manies contra la corrupció perquè va votar en contra de la moció de censura”, ha sostingut.

La diputada ha avisat que la proposta presentada avui també al Parlament per Ciutadans presenta una “gravíssima manca de les més bàsiques garanties jurídiques en l’operativa de l’Organisme Autònom proposat”, redueix la protecció als funcionaris i per tant desprotegeix la majoria dels denunciants, i prohibeix la denúncia anònima, contradient les recomanacions de la fiscalia espanyola i dels tractats internacionals.

La portaveu dels comuns ha posat en valor la feina realitzada per l’Ajuntament de Barcelona en la protecció dels alertadors, amb la posada en marxa de l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques, la implementació de la Bústia Ètica i de Bon Govern, i la creació del Comitè d’Ètica i Consell Assessor per la Transparència. “Els ajuntaments estan iniciant un canvi de la cultura política del país que ara volem que s’estengui a tota Catalunya”, ha conclòs.


Catalunya en Comú-Podem /