Redacció •  Catalunya •  09/04/2018

Elisenda Alamany: “Davant la involució democràtica del PP cal caminar cap a una investidura efectiva”

La portaveu de CatECP reclama “formar un govern que governi des de Catalunya”, que “s’acabi la repressió del PP, es retirin els càrrecs i s’alliberin els presos polítics” i es pugui “començar a parlar".

Elisenda Alamany: “Davant la involució democràtica del PP cal caminar cap a una investidura efectiva”

La portaveu de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Elisenda Alamany, ha subratllat avui que “davant la involució democràtica que practica el PP cal caminar cap a una investidura efectiva”. Alamany ha reclamat “formar un govern que governi des de Catalunya”, que “s’acabi la repressió del PP, es retirin els càrrecs i s’alliberin els presos polítics” i es pugui “començar a parlar». “I si el PP no es capaç d’asseure’s a dialogar, està incapacitat per governar i cal fer-lo fora”, ha afegit.

“Les decisions de la justícia alemanya han esquerdat la via Llarena i l’estratègia de Rajoy i el PP, a la que també contribueix PSOE i C’s, que només busca viure parapetat darrera els tribunals i no oferir solució per Catalunya”, ha exposat Alamany. “Si el PP practica involució democràtica hem de caminar cap a una investidura efectiva que aconsegueixi recuperar les institucions i acabar amb el 155”, ha insistit. “Tots els esforços haurien d’anar encaminats a aquí”, ha reblat.

La portaveu ha negat la possibilitat d’una abstenció en la investidura de Jordi Sànchez i ha recordat que el bloc que va guanyar les eleccions té la majoria per a fer-ho, però ha recordat que «el camí de Sànchez ja l’hem recorregut i no va poder ser». En aquest sentit, ha afegit: «La nostra proposta d’un govern d’independents continua sobre la taula». En els últims mesos «el debat s’ha centrat en qui ha de ser president, i des de CatECP volem parlar també del què, del futur de Catalunya», ha dit.

D’altra banda, la portaveu de CatECP ha lamentat que el ple de la setmana passada no validés el decret de recuperació de la paga extra del 2012 dels funcionaris. “Hem estat molt comprensius amb els gestos simbòlics però no entenem com treballadors públics que fa 6 anys esperen segueixin esperant perquè JxCat, ERC i la CUP pensin que això significa acatar el 155”, ha manifestat.


Catalunya en Comú-Podem /  Elisenda Alamany /