Redacción •  Catalunya •  29/09/2023

Colau reivindica l’èxit de la via Asens en un Plenari marcat per l’amnistia i demana discreció amb les negociacions

Barcelona en Comú ha votat a favor de la proposta de suport a l’amnistia en sintonia amb la desjudicialització del conflicte polític a Catalunya que han liderat Jaume Asens i l’espai dels comuns

Colau reivindica l’èxit de la via Asens en un Plenari marcat per l’amnistia i demana discreció amb les negociacions

Barcelona en Comú ha votat avui a favor de la proposta de suport a l’amnistia en sintonia amb la voluntat de la ciutadania, que va manifestar el juliol a les urnes una aposta per la desjudicialització del conflicte i l’obertura d’una nova etapa de diàleg a Catalunya. En aquest sentit, la presidenta del grup municipal, Ada Colau, ha volgut posar en valor la feina de Jaume Asens: “vam ser els comuns els qui vam començar el procés de desjudicialització amb la via Asens. Al principi se’ns criticava des de les dues bandes, però al final ens hem posat d’acord i és una cosa què hem de celebrar”.

Tot i així, la Presidenta del grup municipal dels comuns, Ada Colau, ha volgut fer una crida al sentit comú: “les sobreactuacions en seus parlamentàries són enemigues de les negociacions importants com les que estan succeint ara mateix”. En un moment de negociacions del més alt nivell com aquest en què ens trobem, s’ha de permetre treballar amb la discreció i cura necessàries. En aquest sentit, Colau ha manifestat no entendre les declaracions de Junts i ERC, que han entrat en una competència per marcar el relat: “no frivolitzem amb l’amnistia, no està tancada. No la podem donar per feta i a sobre pujar l’aposta posant línies vermelles per la investidura”. D’altra banda, Colau s’ha mostrat també sorpresa pel comunicat del PSC en contra de l’amnistia al Parlament i l’Ajuntament de Barcelona, “no entenc que el senyor Collboni voti avui contra l’Amnistia, com va fer Almeida a Madrid, quan la proposta de l’amnistia l’està liderant Pedro Sánchez amb el nostre suport”.

La Presidenta del grup de BComú ha volgut tancar amb “una crida a la calma per mantenir les negociacions amb discreció i començar així una nova etapa, s’està jugant amb foc: donar la possibilitat a la dreta i l’extrema dreta de guanyar unes segones eleccions. S’està atacant el català, s’està atacant les persones migrants, les persones LGBTI… s’hi estan jugant les vides moltes persones”.


amnistía /