Redacció •  Catalunya •  29/03/2023

Altamira vol desnonar 7 famílies del bloc Brasil (Barcelona)

  • 11 d’abril a les 6h del matí. C/ Brasil, 2 – El Masnou (Barcelona).
Altamira vol desnonar 7 famílies del bloc Brasil (Barcelona)

El Bloc Brasil és un immoble situat a El Masnou (Maresme) edificat d’obra nova per Altamira. Des del març del 2021, arran d’una acció de denúncia contra l’especulació immobiliària, va passar estar sota el control de la Xarxa d’Habitatge, amb l’objectiu de donar allotjament a famílies provinents de processos de desnonament i abandonades a la seva sort per les administracions.

Des d’aleshores, l’organització conjunta de les famílies inquilines i la Xarxa, ha reivindicat que el Bloc no serveixi per finalitats especulatives i que es mantingui la seva funció social. Gràcies a l’acció de la Xarxa d’Habitatge són moltes les persones que han trobat una alternativa habitacional al Bloc, portant a la pràctica el dret a un habitatge gratuït, de qualitat i universal.

Ara aquestes 7 famílies tenen desnonament l’11 d’abril a partir de les 6h del matí. L’11 d’abril Atamira vol deixar sense alternativa habitacional aquestes famílies del Masnou, sense intenció de negociar amb elles ni amb la Xarxa d’Habitatge.

Les famílies del Bloc Brasil tenen molt clar que el seu és un exemple d’ocupació completament allunyada del fenomen delinqüencial i de trencament de la convivència que diuen estar combatent els defensors de l’enduriment penal contra l’ocupació. Al Bloc actualment hi conviuen en pau propietaris i inquilins en precari, el dia a dia es basa en l’organització i la solidaritat i amb la contribució positiva al barri i el veïnat.

Algunes de les famílies que viuen al bloc son la Maria i els seus fills, mare separada i treballadora, però que amb els seus ingressos no hi ha suficient per arribar a final de mes com estan els preus dels lloguers al Maresme. També viuen en Moritz, la seva dona i el seu fill adolescent, en Rami, que tot i que fa anys que van venir del Marroc a viure aquí, no poden accedir a cap feina que no sigui precària pel racisme estructural amb el que es troben constantment.

El proper 7 de febrer les famílies inquilines del Bloc Brasil de Masnou afronten un judici per ocupació, arran d’una denúncia interposada per Altamira, filial immobiliària del Banc Santander.
Per tot això, estem organitzant diverses trobades individuals i grupals d’atenció a mitjans de comunicació. Us enviem aquest correu per acabar de concretar dies i hores de trobada, per explicar la situació del Bloc Brasil i oferir tota l’informació del desnonament i les actuacions de l’Ajuntament, jutjats i la propietat al respecte.

Per últim, des de la Xarxa de Masnou conclouen:

«Altamira, els jujtats i els polítics professionals de la comarca tenen especial interès en desallotjar aquest bloc: no poden suportar que un edifici estigui fent una funció social fora dels circuits del mercat immobiliari i d’una administració incompetent i plegada als interessos dels grans propietaris. No poden suportar que aquest edifici ocupat sigui un exemple de bon funcionament, de bona convivència i de seguretat per les persones que hi viuen i l’entorn. El Bloc Brasil és un símbol. Els molesta. El prefereixen tancat.»

El passat mes de juny, el Bloc ja va ser objecte d’una mesura cautelar de desallotjament, que gràcies a una acció de protesta va ser anul·lada a petició de la propietat.


desahucios /