Redacció •  Catalunya •  28/07/2021

Cid: “Pere Aragonès és el president opinador. Perquè tot i que està governant es comporta com si estès a una tertúlia”

En Comú Podem ha registrat la creació d’una comissió d’investigació sobre la gestió de les residències per a gent gran.

Cid: “Pere Aragonès és el president opinador. Perquè tot i que està governant es comporta com si estès a una tertúlia”

Aquest matí el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha valorat la situació epidemiològica de Catalunya i ha volgut insistir a reclamar més recursos per l’atenció primària, completament desbordada en la cinquena onada i ignorada en les peticions de reforços per part del personal sanitari. “No només no s’ha fet, sinó que ara ja es comença a dir, com feia el cap de setmana el conseller Argimon, que alguns sanitaris potser han de renunciar a les vacances. I això és una falta de respecte. La Conselleria ha d’assumir la seva responsabilitat”, ha etzibat el portaveu. Així mateix, ha tornat a mostrar el seu perplexament davant la no compareixença del president Aragonès al ple; “A hores d’ara, el president, ni dona explicacions, ni es reuneix amb els grups per fer seguiment… Sembla que Pere Aragonès és el president Opinador” i ha afegit “Tot i que està governant es comporta com si estès a una tertúlia. Més enllà de donar les gràcies al personal cal que actuï i que compleixi les seves promeses.”

En un segon lloc, David Cid també s’ha volgut pronunciar en l’absència del president a la conferència de presidents del pròxim 30 de juliol, “En primer lloc, dir que aquesta reunió és només una foto és un error, perquè s’hi parlarà del repartiment dels fons europeus i l’absència de Catalunya és, evidentment, una mala notícia pels catalans i catalanes.” En aquest mateix sentit, el portaveu s’ha dirigit a Aragonès i li ha demanat que deixi d’utilitzar la bilateralitat com a amagatall per evitar ser allà on l’hi toca ser, perquè és un mandat del Parlament. També ha volgut recordar, que només fa una setmana, el parlament va aprovar una moció d’En Comú Podem que instava al Govern a Participar en tots aquells espais de negociació bilateral i multilaterals per tal de defensar els interessos de Catalunya tant a nivell d’autogovern com de finançament.

D’altra banda, la diputada i portaveu de la comissió d’afers socials per En Comú Podem, Jess González, ha anunciat que el grup parlamentari ha registrat la creació d’una comissió d’investigació sobre la gestió de les residències per a gent gran. “Estem en plena cinquena onada i és preocupant que el virus estigui tornant a entrar a les residències. En concret, del 12 al 18 de juliol, 63 centres van declarar brots de covid amb 270 infeccions”, ha començat detallant González i ha afegit, “al nostre entendre, ha arribat l’hora d’assumir responsabilitats, començar a treure lliçons i fer canvis de fons i posar en marxa mesures perquè aquesta tragèdia no es repeteixi.”

La comissió d’investigació sobre les residències té  3 objectius principals: Identificar quins han estat els elements materials i organitzatius que podrien haver facilitat la protecció de la vida, la salut i el manteniment d’una vida digna; configurar un mapa o informe que permeti conèixer al detall les morts, positius en Covid-19 i residències més afectades pels efectes de la Covid-19; i identificar mesures de reparació per les famílies de les víctimes de la Covid-19 i mecanismes perquè mai més es repeteixi una situació com la viscuda.


En Comú Podem /