Redacción •  Catalunya •  26/11/2023

CCOO i UGT signen l’III Acord de les condicions de treball del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut

  • L’acord contempla una rebaixa de la jornada anual tant diürna com nocturna, accessibilitat sense diferenciació per motius de vinculació contractual tant als sistemes de carrera professional com al cobrament d’objectius, així com també increments retributius en els plusos de nocturnitat en dissabtes i diumenges.
CCOO i UGT signen l’III Acord de les condicions de treball del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut

Els sindicats UGT i CCOO de Catalunya, han signat aquesta setmana l’III Acord de les condicions de treball del personal estatutari del *ICS després de gairebé 17 anys de vigència de l’II Acord.

«Valorem positivament les millores laborals i retributives de totes les categories professionals als qui representem», apunten des dels sindicats.

Després de gairebé dos anys de negociacions, UGT i CCOO subratllen la possibilitat d’arribar a acords en matèries transversals que afecten el conjunt de treballadors i treballadores del sector.

Entre aquestes millores destaquen: una rebaixa de la jornada anual tant diürna com nocturna, accessibilitat sense diferenciació per motius de vinculació contractual tant als sistemes de carrera professional com al cobrament d’objectius, així com també increments retributius en els plusos de nocturnitat en dissabtes i diumenges.

A més d’això, l’acord contempla pujades salarials en diferents complements dels quals la taula sectorial té la competència així com un compromís de rebaixar la jornada que es dictamini en l’àmbit de la Funció Pública i la requalificació professional, que serà d’aplicació immediata quan s’acordi en l’àmbit estatal corresponent.

L’acord finalment ha estat signat també pels sindicats *SATSE i Metges de Catalunya, presents igualment a la taula sectorial del *ICS.

«El que ens correspon ara és continuar reivindicant millores i interpretacions favorables dins de la comissió de seguiment de l’esmentat Acord», apunten des dels sindicats.


Sindicalismo /