Redacció •  Catalunya •  24/01/2022

Mena demana al conseller d’educació que doni seguretat a les famílies i al personal educatiu davant la incertesa i inestabilitat dels centres amb l’increment de contagis

  • El portaveu de Catalunya en Comú ha qüestionat que la consulta dels jocs olímpics d’hivern es faci sense conèixer el projecte i no tingui en compte la meitat de comarques implicades.
Mena demana al conseller d’educació que doni seguretat a les famílies i al personal educatiu davant la incertesa i inestabilitat dels centres amb l’increment de contagis

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa enviant un missatge de suport al professorat que s’ha estat manifestant aquest matí davant al Departament d’Educació, davant la situació que viuen els centres educatius en aquesta sisena pandèmia. “L’explosió de contagis que s’ha produït a les escoles des de la tornada de Nadal ha trasbalsat i embrollat la tasca dels docents. Els últims dies han hagut de dedicar més temps a gestionar els nous positius i les baixes que a preparar i donar les classes o gestionar el centre” ha lamentat Mena i ha puntualitzat que aquesta incertesa s’ha vist agreujada atenent els diversos canvis que ha patit el protocol de Salut en molt pocs dies. El portaveu ha insistit que “del que estan alertant molts docents és que si aquesta situació s’allarga en el temps, es veurà afectada la qualitat educativa. Perquè si la gestió dels positius recau directament sobre l’escola, no poden centrar-se en la tasca pedagògica” i ha demanat al conseller González-Cambray que doni seguretat a les famílies i al personal educatiu amb reconeixement, acompanyament i recursos.

D’altra banda, i continuant parlant d’educació, Joan Mena ha volgut fer referència a la comunicació del TSJC al Govern que demana fer complir la sentència que imposa el 25% de castellà. “Aquesta sentència és absurda perquè es basa en una llei que ja no existeix, i no té cap sentit posar criteris judicials davant dels criteris pedagògics” ha etzibat el portaveu amb fermesa i ha afegit “garantir seguretat als docents i a la comunitat educativa a es garantir l’aplicació de la LOMLOE, que és la llei que blinda la immersió”. En aquest sentit, ha interpel·lat a la conselleria d’Educació a interposar un recurs de reposició demanant aclariments al tribunal sobre la sentència així com  treballar des del Pacte Nacional per la Llengua com l’espai ampli des d’on defensar la immersió sense titubejos.

En un altre ordre de coses, el portaveu també ha fet referència a altres temes d’actualitat. Davant  l’anunci que ha fet el Govern respecte a la consulta sobre els Jocs Olímpics d’hivern, el diputat ha afirmat no entendre per què no s’hi inclouen  les comarques del Solsonès, el Ripollès i el Berguedà. També s’ha mostrat sorprès en què es presenti la consulta sense haver presentat el projecte concret a la ciutadania, “avui dia no se sap quines infraestructures deixaran ni, sobretot, si estaran pensades segons les necessitats de la gent d’allà o les necessitats dels visitants.” És per aquests motius, que Mena ha volgut refermar la posició de l’espai en contra d’aquest  projecte de Jocs d’hivern  al qual ha titllat de no ser el futur econòmic del Pirineu ni el model transformador que necessita el país, “perquè  aboca al territori a ser totalment dependent d’una economia feble i estacional, dependent del clima i que no és capaç de resoldre els problemes estructurals territorials que patim com el despoblament, l’envelliment de la població, la manca de serveis públics i d’infraestructures,” ha explicat.

Finalment, el sabadellenc també ha volgut fer referència a la compareixença del conseller Elena aquesta tarda a la comissió d’Interior. “Com saben, les informacions que hem conegut per la premsa i que han acompanyat als canvis en la cúpula dels Mossos són molt greus, i m’atreviria a dir que incomprensibles per bona part de la població” ha introduït i ha afegit “fins ara el conseller ha estat incapaç de demostrar que no hi havia una voluntat de control polític a l’hora de decidir els diferents relleus que s’han dut a terme.” Així, ha afirmat que aquesta tarda es demanarà des del grup parlamentari d’En Comú Podem, que els mossos estiguin al servei de la ciutadania i que si les explicacions que dona, segueixen sense donar resposta als dubtes que ha generat la seva actuació, es demanaran conseqüències polítiques. A més, també ha volgut fer al·lusió a la notícia coneguda aquests últims dies sobre la imputació de la cúpula dels Bombers de la Generalitat en un presumpte cas de corrupció, “ens sembla important que també avui mateix el conseller doni explicacions i que actuï. Esperem d’aquest govern que sigui exemplar i demostri que creu en la transparència.”


Catalunya en Comú /