Redacció •  Catalunya •  23/10/2020

Badalona En Comú Podem demana al govern a actualitzar els protocols de Seguretat i salut per a la plantilla municipal respecte a la Covid-19

Badalona En comú Podem demana al govern que actualitzi els protocols de Seguretat i salut en el que a la Covid-19 es refereix per a tots els treballadors i treballadores de la plantilla municipal, fomentant el teletreball i dotant al personal dels EPIS necessaris.

Badalona En Comú Podem demana al govern a actualitzar els protocols de Seguretat i salut per a la plantilla municipal respecte a la Covid-19

Després de les últimes dades del desenvolupament de la pandèmia, en tot l’estat, s’estan prenent de nou mesures excepcionals que ajudin a contenir el creixement de contagis.

El passat dia 16 d’octubre, la Generalitat va imposar entre altres mesures de caràcter social, el tancament de bars, restaurants o aquells negocis que impliquin un contacte pròxim.

Quant a l’àmbit laboral, es demana que es prioritzi el teletreball i les reunions telemàtiques, mantenir la distància de seguretat entre empleades al centre de treball i l’ús obligatori de mascaretes.

Una setmana després de l’entrada en vigor d’aquestes mesures, i de continuar creixent el número d’infectats, l’Ajuntament de Badalona no ha adaptat els protocols de treball de la plantilla municipal a les noves recomanacions sanitàries del Departament de Salut de la Generalitat.

El grup municipal Badalona En Comú Podem s’ha reunit amb les seccions sindicals de  AC-CATAC, UGT, SFP i CCOO que denunciem l’incompliment sistemàtic de les mesures preventives i les recomanacions contra la Covid-19 del Departament de Salut.

Reclamen la posada en marxa de mesures organitzatives eficients, que permetin el teletreball, modificant la resolució del dia 29/06 en la qual es prioritza el treball presencial respecte al teletreball, ja que les dades de contagis actuals no són equiparables als de la data citada.

També deixen constància de la inseguretat i exposició a la qual estan sotmesos a causa de la falta de mesures preventives acordades pel personal essencial com l’ús de mascaretes FP2 i EPI, especialment per a aquells serveis considerats essencials.

A més, sol·liciten la necessitat que es realitzin controls de temperatura a totes les persones que accedeixin als edificis municipals, incloent així, tant a la plantilla municipal com a la ciutadania que es dirigeix a realitzar tràmits.

Finalment consideren necessària que l’atenció a la ciutadania sigui sota la sol·licitud de cita prèvia per reduir el risc de contagis tant en desplaçaments com a les cues que solen crear-se a les portes del Viver.

La portaveu del grup municipal, Rosa Trenado ha declarat que és urgent l’elaboració de plans de contingència dels serveis, a més d’establir teletreball en tots aquells departaments on sigui possible, i crear torns alterns del 50% entre treball presencial i teletreball en els serveis essencials, a més del seguiment escrupolós de les mesures de prevenció de la salut a l’interior dels edificis municipals.

Segons Trenado, les demandes sol·licitades per les seccions sindicals són lògiques i completament assumibles pel consistori, ja que pràcticament tots els municipis de l’entorn les han implantades. Els índexs de contagi són extremadament alts i totes les precaucions són poques perquè ningú pateixi riscos innecessaris.

Estem a la vostra disposició.


Badalona En Comú Podem /