Redacció •  Catalunya •  22/03/2022

David Cid: “No entenem que la CUP estigui disposada a ser el còmplice necessari de l’incompliment del Govern respecte dels Jocs d’hivern”

  • El portaveu d’En Comú Podem ha reclamat a Aragonès que sigui conseqüent i que si tan convençut està de fer els Jocs d’hivern, defensi el “sí” també al Berguedà, al Solsonès i al Ripollès.
David Cid: “No entenem que la CUP estigui disposada a ser el còmplice necessari de l’incompliment del Govern respecte dels Jocs d’hivern”

Aquest matí la portaveu adjunta d’En Comú Podem, Susanna Segovia, ha començat la roda de premsa fent una valoració sobre la proposta Protocol de desnonaments de famílies vulnerables i sense alternativa residencial, que el dijous vinent el govern de la Generalitat presentarà al món local, sense que la gran majoria dels Ajuntaments tinguin cap coneixement. En primer lloc, la portaveu ha volgut constatar que Aragonès està incomplint la seva paraula, ja que Catalunya continua liderant el ranking de desnonaments de tot l’Estat. “És més, ara mateix hi ha 2.500 famílies, que estan en llista d’espera per obtenir un pis per part d’alguna Mesa d’Emergència,” ha puntualitzat.

Segovia ha titllat el nou protocol de ser una acció que “sembli que fan alguna cosa, però no fan res”, ja que ha explicat que aquest centra exclusivament orientat a coordinar la informació entre els jutjats i l’administració que no preveu cap despesa ni cap equip humà per dur-lo a terme. “Això i res és gairebé el mateix,” ha afirmat. Així mateix, ha considerat que vista la proposta del Govern, “ens veiem obligats a exigir un Protocol d’atenció integral als desnonaments i l’emergència residencial elaborat de forma conjunta amb el món local per possibilitar la creació d’Unitats Antidesnonaments arreu del territori amb recursos econòmics i humans.” Paral·lelament, també ha demanat que la Generalitat impulsi un pla de xoc per acabar amb les llistes d’espera de les Meses d’Emergència i orientat a ampliar del parc públic de lloguer a través de la construcció i la compra. “Accions com aquesta són les que ens demostraran el compromís, real o no, d’Aragonès amb l’habitatge digne,” i ha afegit que “el compromís del president Aragonès en l’àmbit de l’emergència residencial s’esberla en un text que pretén traslladar la responsabilitat de la Generalitat als Ajuntaments” ha conclòs Segovia.

Aquestes mesures han estat ja presentades pel nostre grup en aquest Parlament: L’Aprovació d’un pla de xoc per posar les meses d’emergència a zero i aportar els habitatges que deu la Generalitat a la mesa de Barcelona, més de 1.000 habitatges. Implementar equips de mediació a tot el territori de Catalunya per fer front a l’emergència i els desnonaments i posar fi a l’enviament de la BRIMO i ARRO als desnonaments de famílies vulnerables, canviant aquestes mesures policials per mesures socials, aquesta última també present a l’acord d’investidura del president, i que com podem veure cada dia a les nostres ciutats no s’ha complert. Perquè ara mateix, el que veiem és que el compromís del president Aragonès en l’àmbit de l’emergència residencial s’esberla en un text que pretén traslladar la responsabilitat de la Generalitat als Ajuntaments.

El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha intervingut, en segon lloc, a la roda de premsa per posicionar-se sobre la convalidació del decret llei  per modificar la llei de consultes per tal de poder donar cabuda a la consulta referent als Jocs d’hivern, que es votarà dimecres a la tarda. “En primer lloc, constatem que aquest és un decret que dona l’esquena a tota la ciutadania del Ripollès, el Berguedà i el Solsonès, perquè no es garanteix per escrit que la consulta els inclogui,” ha començat introduint Cid abans de recordar que fa menys d’un mes es va votar una moció al Parlament per tal que s’inclogués aquestes tres comarques en la consulta. “La moció va ser aprovada a proposta nostra, però també amb els vots d’ERC i de Junts que són els mateixos que ara diuen que la volen incomplir,” ha volgut puntualitzar el portaveu. Així ha titllat que la consulta es presenta com “inamovible”, incomplint el mandant del Parlament de Catalunya.

En aquest sentit, el diputat ha volgut enviar un missatge a la CUP afirmant que “no entenem que la CUP estigui disposada a ser el còmplice necessari de l’incompliment del Govern respecte dels Jocs d’hivern.” I ha matisat que fins ara, els cupaires compartien el sense sentit d’excloure de la consulta a territoris que patiran l’afectació d’aquest macroprojecte i els ha instat a plantar-se i a “no donar vots gratis al govern mentre es menystinguin les comarques prepirinenques”. El portaveu ha reiterat que el Solsonès, el Ripollès i el Berguedà també tenen dret a decidir, i és per això que votarem en contra del decret,” ha afirmat contundentment. Així mateix, també ha reclamat a Aragonès “que sigui conseqüent i que si tan convençut està de fer els Jocs d’hivern, defensi el sí també al Berguedà, al Solsonès i al Ripollès.” El diputat ha conclòs la seva intervenció preguntant retòricament quina és la por del govern en fer que votin els territoris directament afectats si consideren que la candidatura dels Jocs d’hivern és tan bona per Catalunya.


En Comú Podem /