Redacción •  Catalunya •  16/03/2024

CCOO celebra que el Tribunal Suprem doni la raó al sindicat en la sentència sobre el temps efectiu de treball en CaixaBank

  • CCOO emplaça ara la direcció de l’entitat perquè, en funció del compliment d’aquesta sentència, realitzi les modificacions necessàries en la normativa.
CCOO celebra que el Tribunal Suprem doni la raó al sindicat en la sentència sobre el temps efectiu de treball en CaixaBank

CCOO celebra la recent confirmació per part del Tribunal Suprem de la sentència relacionada amb el temps efectiu de treball, que aprecio que el temps d’esmorzar es considera temps efectiu de treball. A més, la sentència també confirma que s’estableix un marge de cortesia en el marcatge del registre horari fins a 15 minuts després de l’hora d’inici de la jornada laboral per a aquells treballadors que tenen un control rígid d’horari i no ocupen una posició de cap o similar. Aquestes persones seran considerades puntuals, basant-se en un acord de 1991 que continua vigent en aquest aspecte

Fa quatre anys, el 3 de març de 2020, CCOO va presentar una demanda de conflicte col·lectiu relacionada amb el registre horari. Aquesta acció va ser seguida per altres sindicats posteriorment. Després d’un procés legal extens, la primera sentència de l’Audiència Nacional el mes d’octubre d’aquell mateix any va ser sotmesa a recursos de totes les parts.

La sentència també confirma la vigència de l’acord de 1991 en tots els seus aspectes, excepte en el sistema de registre, i insta l’entitat a respectar els horaris i jornades pactats.

CCOO emplaça ara la direcció de l’entitat perquè, en funció del compliment d’aquesta sentència, realitzi les modificacions necessàries en la normativa, guies i sistemes de control horari, assegurant el respecte de tots els acords vigents.

El sindicat s’ha compromès a analitzar en profunditat aquesta nova sentència amb els seus serveis jurídics per a garantir el compliment de tots els aspectes pràctics.


Sindicalismo /