Redacció •  Catalunya •  14/04/2021

Protesta contra la llei de la ciència i la tecnologia i la seva reforma

Dijous 15 d´Abril, Plaça Urquinaona, 18:30.

Protesta contra la llei de la ciència i la tecnologia i la seva reforma

També hi haurà concentració al Campus Catalunya de la URV el mateix dia, a la mateixa hora.

Des de la CGT volem manifestar la nostra absoluta oposició al projecte de reforma de la Llei de la Ciència que es prepara des del Ministeri de Ciència i Innovació i que s’ha conegut en les últimes setmanes.

La reforma planteja modificacions que aprofundeixen en la precarització, dificulten l’estabilització i amenacen l’autonomia del personal investigador, sobretot en les etapes de major vulnerabilitat. Privilegia la via laboral davant de la via funcionarial i abandona a la seva sort al personal tècnic de recerca i de gestió dels Organismes Públics d’Investigació. A més, obre la via al desenvolupament de nous mecanismes de transferència cap a les empreses privades que alimenten el drenatge de fons públics de recerca per beneficis particulars.

Enfront del que reclama el discurs del Ministeri, aquesta llei no promet millors condicions i una carrera digna per al personal investigador, tècnic i de gestió. Des de la Coordinadora ens oposem a qualsevol reforma que comporti una vulneració de drets laborals i que sotmeti el funcionament del sistema públic de recerca a la lògica de mercat.

Creiem necessari promoure mobilitzacions destinades a contrarestar la reforma proposada pel govern i sumar forces amb altres col·lectius i organitzacions per aconseguir aquest objectiu principal.

Per això, ens sumem a les mobilitzacions convocades per Marea Roja a diverses ciutats de l’Estat pel proper 15 d’abril i convoquem una manifestació a Barcelona que començarà a les 18:30, a plaça Urquinaona. Entenem que es tracta d’un primer pas en la que sens dubte ha de ser una campanya sostinguda per frenar aquesta reforma i com a CGT ens conjurem per seguir treballant en aquesta línia.

Ens veiem als carrers!


CGT Catalunya /