Redacció •  Catalunya •  08/05/2024

Vidal: “El 12M Catalunya escull entre el model del totxo i la desigualtat, i el dels serveis públics, la indústria verda i les feines de qualitat”

  • Gerardo Pisarello assegura que és vital que “els Comuns tinguin la força suficient per evitar que forces com el PSC o ERC tinguin la temptació de pactar amb la dreta i no fer polítiques valentes”.
Vidal: “El 12M Catalunya escull entre el model del totxo i la desigualtat, i el dels serveis públics, la indústria verda i les feines de qualitat”

Els Comuns celebren un acte a Premià de Mar amb els diputats dels Comuns al Congrés, Aina Vidal i Gerardo Pisarello; el membre de la candidatura per Barcelona, Sergi Morales; la portaveu del Grup municipal dels Comuns de Premià, Elena Martín; i l’exdiputat al Parament Joan Carles Gallego.

La portaveu dels Comuns al Congrés, Aina Vidal, ha assenyalat que el 12 de maig cal votar per futur, “per un govern que posi la transició ecològica en el centre”. La diputada ha afirmat que el diumenge s’escull entre dos models: “El del totxo, el ciment i el turisme massiu, un model de pobresa i desigualtat; i hi ha un altre model que pensa en serveis públics, indústria verda, en benestar i feines de qualitat”.

El secretari primer de la mesa del Congrés, Gerardo Pisarello, ha fet referència en la seva intervenció a la necessitat que els Comuns “tinguin la força suficient per evitar que forces com el PSC o ERC tinguin la temptació de pactar amb la dreta i no tinguin el valor de fer polítiques valentes”. El diputat considera que el partit de Jéssica Albiach ha demostrat ser “una força política amb vocació transformadora i de govern, i incidirem perquè el pròxim govern estigui el més a l’esquerra possible”.

Per la seva banda, Joan Carles Gallego ha instat a aixecar “la bandera de l’educació republicana” per afrontar els reptes educatius a Catalunya: “Construir un sistema educatiu públic que abasti a tota la població sense distinció de classes socials, amb una educació de qualitat per a tothom sobre els valors de la gratuïtat, igualtat, cientifisme i laïcitat”. L’exdiputat ha conclòs la seva intervenció remarcant la importància de les properes eleccions quant a l’educació: “El 12 de maig ens hi juguem si deixem que sigui el lliure mercat qui determini les estratègies educatives o si tenim un govern que lideri la política educativa i garanteix que sigui un bé públic i de qualitat.

El candidat per Barcelona i regidor de Mataró, Sergi Morales ha destacat retret la Generalitat la falta manca de planificació de la Generalitat quant a l’Educació i ha definit “la lluita contra l’abandonament escolar prematur i garantir una oferta de formació professional adaptada a empreses” com els dos grans reptes de la propera legislatura. Finalment, Elena Martín, regidora dels Comuns a Premià de Mar ha destacat que davant “una societat de la inestabilitat, l’aïllament i la por, els i les Comuns som la garantia de la protecció d’allò comú, d’allò públic i la garantia de la conquesta de nous drets socials”.


comuns /