Redacció •  Catalunya •  02/12/2020

Rosa Lluch, Jordi Jordan i Jaume Moya encapçalaran la candidatura de Catalunya en Comú a Girona, Tarragona i Lleida

La formació ha conformat un equip compromès en la defensa dels drets i llibertats, dels serveis públics, la lluita ambiental, la justícia social i el feminisme.

Rosa Lluch, Jordi Jordan i Jaume Moya encapçalaran la candidatura de Catalunya en Comú a Girona, Tarragona i Lleida

Rosa Lluch, Jordi Jordan i Jaume Moya lideraran la candidatura de Catalunya en Comú a les eleccions autonòmiques anunciades pel proper 14 de febrer a Girona, Tarragona i Lleida respectivament. Catalunya en Comú està realitzant el seu procés de primàries per a la composició de les llistes a les quatre circumscripcions catalanes. Un procés iniciat el passat 16 de novembre i al que s’ha presentat una única candidatura per província. Una vegada les llistes hagin recollit els avals a la seva circumscripció, el dia 5 es publicaran les llistes provisionals, i el dia 6 quedaran proclamades de manera definitiva.

Així, acompanyaran a Jéssica Albiach, que va ser proclamada com a candidata a la Presidència de la Generalitat de Catalunya en la primera fase de les primàries, la historiadora Rosa Lluch; el portaveu de Catalunya en Comú a Terres de Lleida i exdiputat  al Congrés a les XI i XII legislatures, Jaume Moya; i el regidor de Movem a la capital del Baix Ebre i fundador i coordinador de Movem Terres de l’Ebre, Jordi Jordan.  

Pel que fa a la composició de la llista per Barcelona, a més d’Albiach s’uneixen Joan Carles Gallego, exsecretari general de CCOO a Catalunya i catedràtic d’Economia, que va de número 2 de la candidatura i Jessica González, activista antirracista i feminista de Barcelona i amb una important trajectòria de treball a Ciutat Vella de número 3. Una llista que  suposa la continuïtat de bona part del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, repeteixen David Cid, Susanna Segovia i Marc Parés. La llista també inclou persones de l’àmbit de la sanitat amb Laura Oliva, Miquel Farrés, Jordi Ortiz, Lola Castro, Cesca Muñoz, així com amb un fort component jove, amb un 25% de la candidatura està composada per persones menors de 30 anys. La diversitat en la procedència de les persones de la candidatura també s’ha tingut en compte, situant en un lloc preeminent a Jessica González i amb l’activista pels drets de les persones migrants del Maresme, Fàtima Lakloufi.

La candidatura té un fort component feminista: a més d’estar encapçalada per dones a Barcelona i Girona, inclou perfils amb trajectòries destacades en aquest àmbit, com Susanna Segovia, Clari Organvidez i Tamar Zamora. El col·lectiu LGTBQ també s’hi veu representat, amb Tina Recio. Així com l’ecologisme i les polítiques mediambientals, amb Lucia Baratech,  i Quim Pérez. Per últim, destaca el perfil municipalista, àmbit que pren molt de relleu en aquesta llista, ja que moltes de les candidats i candidates provenen i exerceixen la seva acció política des del municipalisme, com són Ramon Arnabat, Enric Bárcena i Marina Escribano.

El procés de confecció de la llista es va iniciar al Consell Nacional del passat 8 de febrer. La primera etapa va culminar el 26 de febrer amb la proclamació definitiva de Jéssica Albiach com a candidata a la Presidència de la Generalitat per Catalunya en Comú. La segona etapa culminarà el dia 6 amb la publicació definitiva de les llistes, que posteriorment s’hauran d’unificar amb les de Podem Catalunya per configurar la candidatura definitiva d’En Comú Podem.

Document amb les bios de les candidates.