Redacción •  Catalunya •  02/10/2022

La CUP assenyala als rics en una nova campanya de propostes econòmiques davant la crisi

  • Els anticapitalistes han iniciat la campanya ‘Comencem per algun lloc’, en la setmana prèvia al Debat de Política General. Aquesta denuncia els grans capitals amb el lema ‘Mengem-nos els rics’ i fa onze propostes econòmiques per fer front al context socioeconòmic.
La CUP assenyala als rics en una nova campanya de propostes econòmiques davant la crisi

Sota el lema “Comencem per algun lloc. Mengem-nos els rics”, l’organització anticapitalista inicia una campanya centrada en uns eixos centrals de caràcter econòmic relacionats amb el treball, l’habitatge, l’educació, la sanitat, els impostos o la renda bàsica. Aquesta tindrà dues vessants; una de denúncia de qui els cupaires consideren responsables d’aquesta situació, com per exemple els grans capitals i corporacions, i l’altra de proposta política entorn aquests eixos centrals.

L’organització independentista ha traslladat la campanya als carrers del país on durant tota la setmana han anat apareixent pintades amb el seu lema. Els anticapitalistes configuren així el seu marc discursiu a partir del qual treballaran les intervencions públiques durant els propers mesos. De fet, servirà com una de les claus per enfocar el Debat de Política General la setmana vinent al Parlament.

La campanya respon, segons l’organització, a la necessitat de donar resposta a la situació actual d’encariment general de la vida combinat amb una situació precària tant pel que fa a drets laborals i feines de qualitat, com pel que fa a serveis públics bàsics. A més, demostra la manca de sobirania de les institucions del país alhora de protegir els drets de la gent treballadora.

La Renda Bàsica Universal, el control de preus, la nacionalització subministraments i l’impost pel futur són quatre de les onze propostes que estructuren la campanya. Propostes que, segons els anticapitalistes, són de mínims per a la supervivència col·lectiva, per situar unes alternatives plausibles que, tanmateix, els governs no estan disposats a entomar.


crisis económica /