Redacció •  País Valencià •  24/01/2024

Compromís denuncia que la reversió de l’Hospital de Dénia es farà sense que el Consell aprove l’augment de personal necessari per millorar l’atenció

· Carles Esteve: “Què quan arribe al govern, el PP copie el model de subrogació del Botànic que tant va criticar, damunt sense equiparar les ràtios amb la resta d’hospitals, és de ser hipòcrites”

Compromís denuncia que la reversió de l’Hospital de Dénia es farà sense que el Consell aprove l’augment de personal necessari per millorar l’atenció

El diputat de Compromís i portaveu de Sanitat, Carles Esteve, ha assenyalat que “el decret del Consell per a la subrogació del personal de l’Hospital de Dénia per part de l’administració, una vegada finalitze la concessió privatitzada el pròxim 31 de gener, que copia el model laboral de les reversions del Botànic, deixa molt mal al Partit Popular”.

En la primera reversió que ha hagut d’assumir el nou Consell els 1.762 treballadors que haurà d’incorporar el Departament de Salut de Dénia ho faran com a personal laboral a extingir, com ha succeït amb la resta d’hospitals que passaven a la gestió pública en l’anterior etapa. “Cal recordar -ha afegit Esteve- que, en el seu dia, des del PP es criticà de manera furibunda a l’anterior govern per la forma amb què regulà les condicions d’incorporació de la plantilla, per a ara usar el mateix procediment. Cosa que dona bona mostra de la seua hipocresia”.

“Però la qüestió encara és més greu, perquè el que feia el Botànic és que a més de l’assumpció del personal dels hospitals privatitzats, s’aprovava, amb la reversió, un augment de contractació per equiparar les ràtios dels serveis sanitaris amb la resta d’hospitals i això amb Dénia no s’ha fet. En concret en els mesos posteriors a la reversió la plantilla de l’Hospital d’Alzira es veié augmentada en un 31% i la de l’Hospital de Torrevella en un 58%”.

Cal recordar que un dels problemes més greus que suposa la gestió privada d’estos hospitals és que per assegurar els beneficis màxims de les empreses concessionàries els equips de personal sanitari estan sota mínims. En concret a Dénia estan ara mateix un 30% per davall en la ràtio de personal en comparació amb la resta d’hospitals.

“Amb este model privatitzat es sacrifica la qualitat assistencial en favor dels paràmetres econòmics de l’empresa, per tant, que ara el Consell de Mazón assumisca el personal de l’Hospital de Dénia sense augmentar la plantilla és una notícia alarmant. Eixe departament sanitari té unes carències de professionals molt greus per culpa de la mala gestió de Ribera Salud, el que no pot fer ara el govern de PP i Vox és assumir la gestió de l’hospital sense posar les condicions perquè la qualitat assistencial millore”.

Des de Compromís es reclama al Conseller de Sanitat, Marciano Gómez, que es faça càrrec de la situació i plantege un augment del personal sanitari de l’Hospital de Dénia perquè a més de la gestió, es revertisca també la penosa situació dels serveis mèdics que reben els veïns i veïnes de la Marina des de fa molts anys.


hospital /