Redacción •  País Valencià •  02/10/2017

CGT, Intersindical, CNT i COS convoquen una concentració a València en solidaritat amb la Vaga General de Catalunya

La situació dels treballadors i treballadores en Catalunya ha esdevingut ja insuportable.Dimarts 3 d’octubre, en la jornada de Vaga convocada a Catalunya, els sindicats combatius de València es concentraran a les 19h davant de la Delegació de Govern (C/ Colón, 60).

CGT, Intersindical, CNT i COS convoquen una concentració a València en solidaritat amb la Vaga General de Catalunya

La Confederació General del Treball de València informa en un comunicat sota el títol Solidaritat versus repressió al voltant de la mobilització organitzada a València “contra la repressió i violència del Govern, i en suport a les persones treballadores”.

D’aquesta manera, el sindicat anarcosindicalista explica que “la vergonyosa actuació del Govern de l’Estat espanyol sobre la població catalana mereix la resposta solidària de totes les persones treballadores”.

Davant la situació que es viu a Catalunya i “al marge de banderes i nacionalismes diversos”, la CGT-València assenyala que no es pot “mantenir una actitud aliena al que ha sigut la pràctica utilització de les forces d’ordre públic com si d’un exèrcit d’ocupació es tractara”.

Així, condemna el fet que les “forces de la violència” s’han encebat contra “una població civil, que de forma pacífica estava realitzant un acte col·lectiu de manifestar la voluntat de poder decidir, simplement de votar”.

El resultat de l’actuació governamental van ser doncs “colps, espentes, porres, bales de goma, gasos lacrimogens, usats sobre persones pacífiques, que alçaven les mans. Ancians, joves i xiquets maltractats sota el paraigua d’una legalitat tramposa” i, finalment 844 persones ferides què “són mostra de la magnitud de la violència emprada, de l’actuació policial, qualificada com a “proporcional” pel Govern, en una constatació del respecte que té als ciutadans d’aquest país”.

Davant aquesta realitat, la Confederació crida a la militància a “fer un pas al capdavant contra aquests fets, contra la repressió i la violència d’estat, i en solidaritat amb les nostres germanes i germans catalans”.

Comunicat CGT, IV, CNT i COS

Els sindicats combatius de València convoquen una concentració solidària amb la Vaga General convocada a Catalunya

Com a tot l’Estat espanyol durant el darrers anys, estan patint una ofensiva de la classe dominant que ha comportat la caiguda global dels salaris, l’atur massiu, la precarització generalitzada, la sobreexplotació de les persones nouvingudes, les dones i els joves, el gravíssim problema de la vivenda, l’espoli dels serveis públics i la pèrdua continua de drets socials.

En aquesta ofensiva, el capital ha utilitzat a fons els recursos de l’Estat per a aconseguir la destrucció «legal» de nombrosos drets adquirits guanyats a cop de lluita (successives contrareformes laborals i de les pensions) i incrementar les lleis repressives que criminalitzen la lluita laboral i social (Llei Mordassa, modificació Codi Penal Espanyol, etc).

Però a Catalunya, les darreres setmanes, està recargolant-se més l’atac als drets de la classe treballadora i al conjunt del poble treballador català: desenes de centres de treball han rebut la intervenció de diferents membres dels cossos repressius de l’estat, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil. Els drets d’expressió i reunió estan sotmesos al control judicial. A les persones detingudes en manifestacions se les imputen delits de «sedició» o «rebel•lió» que suposen greus penes de presó de fins a 15 anys. Tot per impedir el dret del poble treballador català a decidir sobre el seu futur.

Davant aquesta situació, les organitzacions sindicals IAC, CGT, COS, I-CSC i CNT han convocat una Vaga General en Catalunya almenys pel dia 3 d’octubre. Una autèntica Vaga General, no una «jornada de vaga» testimonial per a que tot continue igual al dia següent. Una vaga amb un objectiu clar: revertir tota la pèrdua de drets laborals i socials dels darrers anys, acabar amb l’escalada repressiva.

La seua lluita és la nostra. Cal fer arribar als nostres companys de Catalunya la nostra solidaritat de classe i el nostre suport a la vaga, no a soles moral sinó material, quan siga possible. Cal explicar i estendre la seua lluita, que és la nostra, a cada centre de treball del nostre territori.

Solidaritat amb la lluita de les treballadors i dels treballadors de Catalunya.

Pels drets socials i laborals. Prou repressió!

Per la terra i pel treball, a la vaga general!

Visca la lluita de la classe obrera!

València, 29 de setembre 2017

Confederación General del Trabajo (CGT)

Intersindical Valenciana (IV)

Confederació Nacional del Treball (CNT)

Coordinadora Obrera Sindical (COS)


3-O /  CGT /  CNT /  COS /