Redacció •  Catalunya •  23/09/2019

En Comú Podem proposa un codi ètic electoral per reduir en un 80% el cost de la campanya del 10N

Entre les mesures hi ha limitar la despesa a 250.000 euros per partit, no demanar crèdits als bancs, i fer mailing conjunt.

En Comú Podem proposa un codi ètic electoral per reduir en un 80% el cost de la campanya del 10N
El portaveu d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha enviat avui una carta a la resta de partits catalans que concorreran a les eleccions generals del proper 10 de novembre per proposar-los que  assumeixin un codi ètic electoral conjunt. “Aquestes eleccions són fruit d’un fracàs col·lectiu, els representants polítics no hem estat a l’alçada del mandat de les urnes, i no ho hem de fer pagar a la ciutadania”, ha dit Asens. 
 
Els quatre compromisos proposats són els següents:
 
– Limitar la despesa electoral de les campanyes a 250.000 euros.
– No demanar crèdits als bancs.
– No demanar crèdits a institucions públiques com l’ICO.
– Enviar un mailing conjunt.

Pel que fa al tercer compromís, el portaveu d’ECP ha recordat que els darrers dies s’ha conegut que PSOE i PP han recorregut a crèdits de l’ICO per finançar la campanya electoral, el que implica “un ús fraudulent de les institucions públiques que s’ha d’evitar”. Si tots els partits que concorreran als comicis es comprometen a aplicar les 4 mesures, a Catalunya la campanya costaria uns 5,7 milions d’euros menys que l’anterior, el que implicaria un 80% menys.
 
Aquí es pot consultar la carta enviada a les altres formacions polítiques.
 
Pel que fa a l’operació policial contra els CDR iniciada aquest matí, Asens ha expressat “preocupació”. Des de la prudència, el portaveu ha recordat que “ja hi ha altres casos que es van equiparar amb el terrorisme i que després es van desestimar, com el de la Tamara o l’Adri”. “Ens preocupa que s’equipari amb terrorisme un moviment, l’independentista, que és eminenment pacífic, i això, a les portes de la sentència del judici de l’1O, és una mala notícia”, ha conclòs.
 
Per últim, quant a la notícia que Más Madrid ha decidit concórrer al 10N, el portaveu ha deixat clar que “tenim una relació estable i consolidada amb Podemos, i no ens plantegem canviar les aliances”. “El nostre espai suma moltes sensibilitats, i esperem que en el futur aquest esperit de suma es pugui reproduir a tot l’Estat, la fragmentació és una mala notícia”, ha puntualitzat.

campaña electoral /  elecciones generales /