Redacció •  Actualidad •  01/11/2019

Asens: “Davant d’un PSOE que ha renunciat als seus principis, som l’única opció útil per rescatar el catalanisme progressista”

El candidat d’En Comú Podem, Jaume Asens, proposa desbloquejar la paràlisi a Catalunya i Espanya amb “llibertat, diàleg i solucions”.

Asens: “Davant d’un PSOE que ha renunciat als seus principis, som l’única opció útil per rescatar el catalanisme progressista”

El candidat d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha donat el tret de sortida de la campanya electoral reivindicant-se com “l’única opció útil per rescatar el catalanisme progressista després que el PSOE hagi renunciat als seus principis, a la plurinacionalitat i al federalisme”. En un acte a la Nau Bòstik de Barcelona, Asens ha recordat que en aquestes eleccions hi ha dues opcions: “O una gran coalició amb el PP i el PSOE o una majoria progressista amb En Comú Podem com a punta de llança”.

“Nosaltres ens presentem a aquestes eleccions amb un triple objectiu: Llibertat, diàleg i solucions”, ha afirmat el cap de llista, “venim a desbloquejar, a posar fi a la situació de paràlisi a la qual la irresponsabilitat del govern català i espanyol ens ha portat”. Asens ha reivindicat que “Espanya ha de canviar però perquè Espanya canviï, ha de canviar Catalunya. Quan avança Espanya, avança Catalunya i quan avança Catalunya, avança Espanya”, ha remarcat.

Davant de l’Espanya del Trio de Colón, els comuns reivindiquen l’Espanya de Lorca, del Madrid antifeixista, del 15-M, del “¡No Pasarán!”, de Pablo Iglesias i d’Irene Montero”. “Necessitem un govern a Espanya que escolti Catalunya, que sedueixi i que no giri a l’esquena a la meitat de la ciutadania”, ha enfatitzat.

La número dos de la llista, Aina Vidal, ha apel·lat “a tots aquells que no arriben a final de mes, que no poden pagar el lloguer, a tots aquells que creuen que només sí es sí”. Vidal ha afirmat que En Comú podem es presenta a les eleccions “amb el compromís absolut de defensar la llibertat, el diàleg i les solucions” i ha advertit: “El PSOE falla. Només si ECP és fort tindrem la capacitat de poder-los fer virar cap a una majoria de progrés”.

La candidata d’En Comú Podem al Senat, Rosa Lluch, ha explicat que ha fet un pas endavant en aquesta convocatoria electoral “amb el convenciment absolut que el diàleg no és només possible sinó necessari, i que l’hem d’aplicar cada dia en el nostre entorn, a la feina, amb la família”. Filla de l ‘exministre Ernest Lluch, assassinat per ETA, la historiadora ha assenyalat que la seva experiència li ha ensenyat que “quan parlem de tu a tu, ens entenem”. Des del diàleg i l’escolta, Lluch ha reivindicat que “la veu de Catalunya sigui escoltada i respectada al Senat”.


campaña electoral /  elecciones generales /