Redacció •  Catalunya •  22/06/2016

Xavier Domènech demana concentrar el vot d’esquerres a En Comú Podem

En Comú Podem demana un últim esforç als seus votants per mobilitzar-se i aconseguir la segona diputada per Tarragona. El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha participat avui en un míting a Tarragona juntament amb Fèlix Alonso i Irene Montero, des d’on s’ha dirigit a tots els “socialistes de cor” que volen un canvi de govern a l’Estat per dir-los que “la única garantia clara i honesta” per fer un govern d’esquerres és la papereta d’En Comú Podem, ja que els socialistes encara no han aclarit per a què servirà votar-los: si per una gran coalició o per fer un govern de canvi.
Xavier Domènech demana concentrar el vot d’esquerres a En Comú Podem

 Igualment, Domènech també ha reclamat a tots els catalans progressistes d’esquerres “amb aspiracions plurals sobre el futur del país” que concentrin el vot a En Comú Podem “perquè el PP existeix i podrà ser expulsat el 26-J”.


“Potser el PP és marginal a Catalunya”, ha dit Domènech, però ha recordat les mesures regressives que també afecten a Catalunya, com la reforma laboral. Per això, el cap de llista de la confluència s’ha dirigit a “tots els catalans i catalanes cansats de veure com Millet no ha estat jutjat, que estan cansats de veure com CDC vota amb el PP mantenir diners a les escoles que segreguen per sexes, que estan cansats de que els rics fins ara hagin pagat menys impostos”, i els ha demanat que votin “la única papereta del canvi”, la que representa En Comú Podem a Catalunya i Unidos Podemos al conjunt de l’estat.

Per tot plegat, el cap de llista d’En Comú Podem també insistit en fer una crida a la mobilització també a Tarragona per aconseguir la segona diputada. “Estem només a 2.000 vots: la victòria pot ser doble”, ha dit, perquè aconseguir un nou diputat a la demarcació suposa treure-li un al PP.
Després que avui hagi transcendit que el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, conspirava amb el director de l’Oficina d’Antifrau de Catalunya per treure draps bruts d’ERC i de CDC, Domènech ha assegurat en un tuit que el ministre “és un delinqüent” i que si no dimiteix “el farem fora el 26-J”.

Fèlix Alonso: “Les polítiques del PP estan a punt de ser derrotades”

El cap de llista per Tarragona, Fèlix Alonso, ha assegurat que “l’enemic” d’En Comú Podem és “la injustícia”. “Les persones que perden casa seva, avis i àvies que veuen com els seus fills són a l’atur i els néts tenen feina en precari, dones maltractades física, psíquica, laboral i socialment”, ha enumerat. Davant d’això, i quan “les polítiques del PP estan a punt de ser derrotades”, ha lamentat que la candidatura hagi passat a ser el centre de les crítiques “d’aquells que eren els nostres col·legues, ens aplaudien i ens votaven a favor”. “Tenen por de que guanyem al PP? De que els demostrem que sí que es pot?”, s’ha preguntat.

D’altra banda, Alonso ha mantingut que En Comú Podem ha estat el grup que “més ha defensat les infraestructures del territori”, i ha qualificat de “curiós” que se l’acusi de no defensar el Corredor Mediterrani. El cap de llista per Tarragona ha afirmat que el 26-J “guanyarem una diputada més pel canvi i restarem al PP un diputat de retallades”. “Tic, tac, la campanya s’acaba i el sorpasso és a tocar”, ha conclòs.

Irene Montero: “Catalunya és una nació i té dret a votar en un referèndum”

La candidata d’Unidos Podemos al Congrés Irene Montero ha defensat que Catalunya “és una nació i que té dret a votar en un referèndum”, perquè és “l’única via possible i democràtica per sortir d’aquesta situació”. La membre de Podemos ha criticat el PP definint-lo com el partit “més anacrònic” i que no “s’ha assabentat” que “vivim en un país de països”.

És per això que Montero ha incidit en la necessitat de fer fora el PP del Govern, i ha assegurat que a Tarragona el vot per En Comú Podem “val doble” perquè es pot guanyar el segon diputat per la demarcació “traient-li al PP”. “A Catalunya ja els vau guanyar, però ara cal fer-ho amb més força per fer de Yolanda López diputada al Congrés”, ha reiterat Montero, que ha dit que “el vot útil” per fer fora al PP és el d’En Comú Podem a Catalunya i el d’Unidos Podemos al conjunt de l’Estat.

Yolanda López recorda la necessitat de votar al Senat per fer fora al PP

“El diumenge guanyarem”. Així de convençuda s’ha mostrat la número 2 d’En Comú Podem a Tarragona, Yolanda López, que aspira a aconseguir l’escó de diputada a les properes eleccions. “La nostra és l’única candidatura de gent corrent i capaç de garantir un canvi real per fer fora el PP i les seves polítiques”, ha dit López, que a més ha volgut recordar la necessitat d’aconseguir el canvi també al Senat, assenyalant que la seva candidatura compta amb candidats “fantàstics”. “Voteu amb un somriure, perquè el diumenge guanyarem”, ha sentenciat.

Arga Sentís: “El 26J tornarem a guanyar a Tarragona i aconseguirem la segona diputada”

Ha presentat l’acte la regidora de Tarragona Arga Sentís, que s’ha mostrat convençuda que el 26-J En Comú Podem tornarà a guanyar les eleccions a Tarragona amb “més contundència” per aconseguir la segona diputada. “El 27-J els direm al PP que s’apartin, que ens toca a nosaltres, que estem fartes de machotes i machitos”, ha manifestat Sentís, que també ha volgut recordat que és igual d’important aconseguir tombar el PP al Senat. “No ens conformem amb resistir, volem guanyar per governar i transformar”, ha sentenciat.


eleccions /  En Comú Podem /