Redacción •  Catalunya •  23/06/2016

Xavier Domènech demana el vot de tots els catalans “sense importar què han votat abans” per fer fora al PP

El candidat assegura que “la victòria d’En Comú Podem serà la victòria de Catalunya” i fa una crida a aconseguir “una concentració extraordinària de vots” per assolir-la
Xavier Domènech demana el vot de tots els catalans “sense importar què han votat abans” per fer fora al PP
El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha demanat avui “una concentració extraordinària de vots” i ha fet una crida a tots els catalans a votar a En Comú Podem com “un sol poble” i “sense importar què han votat abans” per fer fora el PP a partir del 26 de juny. “L’únic vot que pot guanyar el PP és En Comú Podem”, ha dit el candidat, que ha assegurat que “cadascun dels catalans ens mereixem fer fora la màfia de les nostres vides, fer fora el cinisme constant d’aquest govern i perquè mereixem decidir el nostre futur”. Domènech ha vaticinat que el 26j aconseguiran “la victòria més extraordinària de les nostres vides”, i que “la victòria d’En Comú Podem serà la victòria de Catalunya”. “El 26 de juny no guanyarem al PP, guanyarem la vida d’una, dues, de milions de vides”, ha sentenciat el candidat.
 
En l’acte principal de final de campanya al barri de Sant Andreu de Barcelona i davant més de 1.500 persones, Domènech s’ha tornat a referir al cas Fernández Díaz, assegurant que “el normal” hagués estat que el ministre d’interior en funcions i que Mariano Rajoy “haguessin dimitit”, però que sap que això no passarà “perquè ja els coneixem”. Com ja ha fet aquest matí, el cap de files de la confluència ha comparat el cas de Fernández Díaz amb el Watergate, i ha insistit en què el 26J “el poble organitzarà un impeachment poderós per fer fora el PP del poder”.

El candidat ha explicat que alguns “poden somiar que el PP no existeix” o que “les seves urpes no estan a Catalunya”, però els ha dit que quan es desperten al matí el PP “ha aprovat una reforma laboral”, ha suspès la llei de pobresa energètica o ha intervingut les finances de la Generalitat”. És per això que Domènech ha reconegut que el somni ´”és preciós”, però que cal “despertar-se”, i que tots els catalans s’aixecaran “tots junts per expulsar el PP de les nostres vides”.
 

Iñigo Errejón: “El 26J hem d’entregar a Rajoy la carta d’acomiadament sense indemnització”

El secretari polític de Podemos, Íñigo Errejón, ha assegurat que el proper 26J cal entregar a Rajoy “la carta d’acomiadament com a ells els agrada, sense indemnització” per una qüestió “d’higiene democràtica” i de “respecte” a les institucions i la democràcia, referint-se al cas Fernández Díaz. En aquest sentit, Errejón ha definit la campanya del PP com una campanya “de desodorant que l’ha abandonat” en l’últim moment, perquè ara “tornen a olorar a màfia, a corrupció i a antisistema”.
El candidat d’Unidos Podemos ha interpel·lat directament al PSOE, i l’ha emplaçat a explicar si el vot al seu partit servirà “per facilitar que Rajoy sigui investit o si servirà per un govern de canvi”. “Us diem que vingueu amb nosaltres, que sumem junts per un govern de canvi”, ha dit Errejón, que a més ha remarcat que a l’actual PP, “el del ministre de l’interior que conspira contra rivals polítics”, no se li pot donar ni tan sols “una abstenció”.

Owen Jones: “El futur d’Europa és a les vostres mans”

L’escriptor britànic Owen Jones ha defensat que les eleccions de diumenge “no només decidiran el futur de Catalunya i d’Espanya”, sinó també d’Europa: “El futur d’Europa és a les vostres mans”, ha exclamat. “No només ens doneu esperança, sinó lideratge; sou exemple de valentia i de determinació”, ha afirmat. “Quan la gent confronta la injustícia, té tres opcions”, ha dit Jones. La primera, ha detallat, és “resignar-se”; i la segona, “enfrontar-se entre ells o culpar els immigrants o refugiats”. “Però a Catalunya i a Espanya heu pres un camí diferent, enfrontar-vos als poderosos, que són els que han dut el nostre continent al desastre”, ha sentenciat.

Ada Colau: «El 26J direm amb un enorme somriure a Rajoy, Rato i Aznar i als seus amics que els farem fora!”

Per la seva banda, l’Alcaldessa de Barcelona, també s’ha dirigit “sense predjudicis” als votants de diferents formacions que facin l’exercici de pensar on han estat cada dirigent en el passat. “Que pensin què han estat fent en la lluita contra les desigualtats, contra la corrupció, en la denúncia de les portes giratòries i en la defensa del dret a decidir”, ha demanat, perquè “aquells que han manat sempre volen que creguem que tots som iguals, que res canviarà governi qui governi”. “El 26J agafarem les dues paperets del Congrés i del Senat i pensarem en el Michavila, en Rajoy, Rato i Aznar i els seus amics i els direm amb una enorme somriure que els farem fora!”, ha sentenciat.


Catalunya /  eleccions /  En Comú Podem /  PP /