Redacción •  Catalunya •  21/05/2018

Catalunya en Comú Podem registra una iniciativa perquè els comerços tanquin a les 21h durant tot l’any

La proposta parlamentària acompanya les 11.000 signatures que s’han recollit per modificar la Llei del Comerç de Catalunya i així aconseguir un model laboral amb una major conciliació familiar.

Catalunya en Comú Podem registra una iniciativa perquè els comerços tanquin a les 21h durant tot l’any

El grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem ha registrat una iniciativa parlamentària en forma de modificació de la Llei del Comerç de Catalunya per mantenir l’horari d’hivern dels establiments comercials durant tot l’any, fent que els comerços tanquin a les 21h. La iniciativa parlamentària acompanya la recollida d’11.000 mil signatures de treballadors i treballadores del comerç que donen suport a aquest canvi d’horaris, per tal d’avançar en un model laboral amb una major conciliació familiar i que s’entregaran demà a la seu del Registre de la Generalitat de Catalunya.

El text registrat pel grup parlamentari dels comuns proposa modificar, en concret, l’apartat A de l’article 36.2 de la llei 18/2017 de comerç, serveis i fires. Actualment el redactat d’aquesta llei imposa una limitació horària de l’activitat comercial fins les 21h però només entre els mesos d’octubre i maig. La proposició de llei de modificació presentada per les diputades Yolanda López i Elisenda Alamany proposa estendre aquest horari als 365 dies de l’any.

Les diputades expliquen que aquesta limitació horària en els mesos d’estiu s’ha evidenciat com un èxit, ja que l’activitat comercial no ha registrat una davallada en el seu volum de negoci, i ha permès una major conciliació dels treballadors i les treballadores, i és per això que proposen mantenir tot l’any aquest horari de 9h a 21h, per tal de continuar avançant cap a una millor racionalització horària i per continuar impulsant una nova cultura del temps en el marc del Pacte per la Reforma Horària.


Catalunya en Comú-Podem /