Redacció •  Catalunya •  20/03/2018

Elisenda Alamany: «Esperem que alguns no estiguin pensant en marxar de vacances i deixar tirada la gent que porta tres mesos esperant un govern»

La portaveu de CatECP diu que si JxCat i ERC no es posen d’acord aviat "vol dir que estan inhabilitats per governar".

Elisenda Alamany: «Esperem que alguns no estiguin pensant en marxar de vacances i deixar tirada la gent que porta tres mesos esperant un govern»

«Avui fa gairebé tres mesos que esperem un govern que recuperi les institucions», ha lamentat aquest matí la portaveu de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany. «Davant d’aquesta crisi de governabilitat esperem que alguns no estiguin pensant en marxar de vacances de Setmana Santa als seus xalets de la Cerdanya i deixar tirada a la gent que porta tres mesos esperant un govern», ha afegit. Alamany ha advertit que «la gent normal, quan fa tres mesos que no compleix a la feina, l’acomiaden». En aquest sentit, ha insistit que espera que les formacions que tenen una majoria parlamentària per formar govern tirin endavant aviat una proposta: «Si no ho fan vol dir que estan inhabilitats per governar».

La portaveu ha recordat que «el rellotge potser no corre pels polítics, però sí per la gent, i un exemple d’això són les manifestacions que hem viscut el cap de setmana, com la de la Marea Pensionista». «El poder adquisitiu dels pensionistes ha baixat un 10% des que governa el PP», ha dit Alamany. «Un altra mostra de que necessitem un govern de manera urgent és la manifestació també d’aquest cap de setmana en defensa de l’escola pública catalana», ha afegit. «La nostra proposta d’acabar amb les subvencions als centres que segreguen per sexe es va aprovar al Parlament, però el PP ha vulnerat aquesta decisió via 155», ha recordat.

Sobre una possible resolució del Tribunal Constitucional que activi el compte enrere de la investidura, Alamany ha instat ERC i JxCat “posar intel·ligència i una mica de pressa” perquè “no activi el rellotge un organisme com el TC quan existeix la possibilitat de formar govern avui”. “Els que tenen responsabilitat per conformar Govern ho haurien de fer aviat”, ha insistit.

Per últim, la portaveu de CatECP ha valorat una eventual oferta de qüestió de confiança a la CUP per part de JxCat i ERC assenyalant que “estem vivint un ‘déjà vu’”. “En termes de la CUP, com deia Marx, la història es repeteix primer com a tragèdia i després com a farsa. Ja vam veure un xantatge a la CUP que va provocar que s’aprovessin els pressupostos més antisocials de la història”, ha recordat.


Catalunya en Comú-Podem /  Elisenda Alamany /