Redacció •  Catalunya •  17/12/2017

Xavier Domènech: «Nosaltres no mentirem, no jugarem a la ruleta russa amb el nostre país i construirem un govern per a tots els catalans i catalanes”

El cap de llista destaca que Catalunya en Comú – Podem és “l’única alternativa a Puigdemont” perquè “la majoria d’aquest país és d’esquerres i progressista”.

Xavier Domènech: «Nosaltres no mentirem, no jugarem a la ruleta russa amb el nostre país i construirem un govern per a tots els catalans i catalanes”

El candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya en Comú – Podem, Xavier Domènech, ha assegurat avui a l’acte central de campanya a la Plaça Major de Nou Barris que la candidatura que encapçala és “l’única alternativa a Puigdemont” perquè “la majoria d’aquest país és d’esquerres i progressista”. I s’ha compromès a tres coses: “Nosaltres no mentirem, no jugarem a la ruleta russa amb el nostre país i construirem un govern per a tots els catalans i les catalanes”.

“No jugarem a la ruleta russa amb el nostre país, perquè és la nostra gent, i no es pot jugar a la ruleta russa amb la nostra gent”, ha afirmat, alhora que ha insistit en què romandran “fidels a tot el poble”. “Construirem un país que no oblidi ningú”, ha assegurat. “Ens diuen que hi ha un bloc amb un quaranta per cent i un altre bloc amb un altre quaranta per cent. Per què no diuen que hi ha un 60% progressista i d’esquerres?”, s’ha preguntat. En aquest sentit, ha insistit en què el proper 21-D “només hi ha dues alternatives: o seguir com fins ara, amb un govern que ens ha dut a un bloqueig com a país, o l’alternativa d’una majoria de canvi”.

El cap de llista ha destacat que Catalunya en Comú – Podem ha aconseguit posar l’agenda social al centre de la campanya. “Nosaltres som la clau, no per decidir entre dos blocs, sinó per guanyar el país per la seva gent”, ha subratllat Domènech, que ha assegurat que en aquesta campanya protagonitzaran una “remuntada històrica”.

Ada Colau: “Som els únics que farem president algú de dretes”

L’alcaldessa de Barcelona, , ha explicat els motius pels quals creu cal votar la seva candidatura: “Som els únics que presentem una proposta per acabar amb la política de blocs i no farem president ningú de dretes”. Els vots a Catalunya En Comú – Podem, ha afirmat, tampoc serviran per donar suporta la via unilateral: “Mai més portar Catalunya al precipici”. Colau ha posat en valor la feina a l’Ajuntament: “En només 2 anys, Barcelona és la ciutat gran de tot l’Estat que més inverteix en despesa social! Hem multiplicat per 4 la despesa en habitatge i hem evitat 4.000 desnonaments, i això sense competències, perquè quan es vol, es pot!”.

Pablo Iglesias: “Tornar al bucle és l’alternativa per a Catalunya?”

El Secretari General de Podemos, Pablo Iglesias, ha afirmat que “ser patriota és posar una multa a Endesa per tallar la llum a un ciutadà, sense embolcallar-se en banderes, com ha fet l’Ajuntament de Barcelona”, i ha dit que no admetrà lliçons de patriotisme de qui va “aprovar el 135 de la Constitució amb el suport de CIU”. Iglesias ha criticat que el PP no tingui “cap solució” política per a la qüestió territorial i ha constatat el “fracàs” de la política del bloc “unilateralista”. En aquest sentit, s’ha preguntat: “Tornar al bucle i als 18 mesos és l’alternativa per a Catalunya?”. Als indecisos els ha demanat que no s’oblidin quines forces polítiques “tenen els seus líders als seients dels comitès de direcció de les grans elèctriques o de qui va aprovar la reforma laboral”, i els ha demanat que votin a Xavi Domènech perquè representa “el vot de l’esperança”.

Elisenda Alamany: “El temps dels vells blocs s’ha acabat”

La número 2 de Catalunya en Comú – Podem, Elisenda Alamany, ha assegurat que “els temps dels vells blocs s’ha acabat” i ha demanat a la ciutadania que no es resigni a “escollir entre Puigdemont i Arrimadas o entre el 155 i els falsos profetes”. “No us resigneu a la por de trobar feina o a perdre-la, a perdre la casa, a les llistes d’espera, o a les escoles atapeïdes”, ha reclamat.

Garzón reivindica l’Espanya que “vol autogovern per Catalunya”

El portaveu adjunt d’Unidos Podemos al Congrés dels Diputats, Alberto Garzón, ha sostingut que “sempre hi ha hagut una Espanya rància i autoritària que ha defensat una unitat per acabar amb la diferència”, però ha reivindicat que “hi ha una altra Espanya, del republicanisme federal, del moviment obrer i el moviment antifeixista, i que vol un projecte de país en comú, autogovern per Catalunya i per la resta de pobles”.

A l’acte també hi han participat la número 3 de Catalunya en Comú – Podem, Jéssica Albiach; l’eurodiputat Ernest Urtasun, la diputada d’En Comú Podem Lucia Martin i la tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona i regidora de Nou Barris, Janet Sanz.


Xavier Domènech /