Redacción •  Catalunya •  05/07/2018

Domènech lamenta que el Govern hagi “abandonat” la hisenda pròpia i insta Torra a incloure-la a la reunió amb Pedro Sánchez

El president de Catalunya en Comú Podem pregunta a Torra “on queden els instruments bàsics per desenvolupar polítiques públiques a Catalunya”.

Domènech lamenta que el Govern hagi “abandonat” la hisenda pròpia i insta Torra a incloure-la a la reunió amb Pedro Sánchez

El president de Catalunya en Comú Podem, Xavier Domènech, ha lamentat avui a ple del Parlament que el Govern hagi “abandonat” la defensa d’una hisenda pròpia per a Catalunya i ha instat el president de la Generalitat, Quim Torra, a incloure-la a la reunió que el proper dilluns ha de mantenir amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. “On queden els instruments bàsics per desenvolupar polítiques públiques a Catalunya?”, li ha preguntat durant la sessió de control al Govern.

Domènech ha celebrat que durant la trobada de dilluns s’abordin les lleis catalanes suspeses pel Tribunal Constitucional, però ha reclamat que es vagi més enllà dels temes que ha anunciat que posarà sobre la taula el president de la Generalitat: autodeterminació, presos i memòria històrica.

“Pel que sabem, vostès enmig de moltes proclames han abandonat la hisenda catalana”, ha sostingut, alhora que ha censurat que hi renunciïn perquè Sánchez “ja ha decidit incomplir la necessitat d’actualització fixada pel 2014”. “De la mateixa manera que des del PSOE diuen que no pensen abordar la modificació de la reforma laboral ja que vostès no hi voldrien parlar”, ha afegit.

I ha conclòs: “Vagin amb compte que de tant proclamar que no fan autonomisme, no acabin fent el pitjor autonomisme: Mentre esperem una nova finestra d’oportunitat no se sap quan, no fem res pel país”.


Pedro Sánchez /  Quim Torra /  Xavier Domènech /