Redacció •  Catalunya •  17/10/2016

L’Alcaldessa de Berga desobeeix la justícia davant la segona citació per fer cas omís a la petició de retirada de l’estelada

  Montse Venturós, alcaldessa de Berga, està citada avui a les 11h a comparèixer al Jutjat d’Instrucció número 1 de la ciutat, i com la darrera vegada, desobeirà i no s'hi presentarà. La citació és en qualitat d’investigada per delicte electoral per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga en les passades eleccions autonòmiques del 27 de setembre i en les generals del 20 de desembre de 2015.
L’Alcaldessa de Berga desobeeix la justícia davant la segona citació per fer cas omís a la petició de retirada de l’estelada

Aquesta citació arriba després que el passat 5 d’abril Venturós encapçalés un acte de desobediència i no acudís a declarar tal i com havia estat requerida, una acció que repetirà avui i explicarà des d’un mitjà de comunicació públic.

Apel·lant un cop més la desobediència, l’alcaldessa de Berga explica: “Tal i com vaig fer ja el passat 5 d’abril, avui tornaré a desobeir i no aniré al jutjat sinó que declararé davant del poble, que és a qui em dec. Com a representant de l’equip de govern de la CUP de Berga, reitero la meva voluntat de no esquivar el desafiament de l’estat. La independència la conquerirem demostrant que la legitimitat de les urnes vol ser silenciada per una legalitat que ja només accepta una minoria i per tant jo com a alcaldessa em dec al poble i això és el que faré, respectar la decisió del poble”, assegura. Per aquest motiu, l’Alcaldessa compareixerà en un mitjà públic a les 11 del matí, hora en què està citada a declarar, en comptes de fer-ho davant del jutge.
 
Igualment, i amb la voluntat de poder explicar la seva acció a la població de Berga, Venturós serà aquesta tarda a les 7h a la plaça de Sant Pere en un acte de suport a la decisió de seguir mantenint l’estelada al balcó de l’Ajuntament. Sota el lema de la darrera campanya ‘Berga no la despenja’, l’acte comptarà amb diferents representants polítics, entitats i associacions del teixit associatiu de la ciutat, juntament amb totes aquelles persones que s’hi vulguin sumar. Durant l’acte es farà també la pertinent atenció als mitjans de comunicació.
 
Des del consistori berguedà es recorda que la decisió de fer cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga responia també a la mateixa voluntat popular ja que es tracta d’un acord aprovat per Ple en data de 6 de setembre de 2012. 
 
Concretament en aquest Ple es va aprovar la moció presentada per l’Assemblea Nacional de Catalunya de Berga (ANC Berga) en la que el consistori berguedà s’adheria a la campanya ‘Penja-la i no la despengis fins a la independència’, consistent en la col·locació de banderes estelades als balcons i edificis de Berga i en la col·locació de manera permanent de la bandera estelada en llocs públics i visibles de Berga, entre ells al pal central de la façana de l’edifici de l’Ajuntament de Berga.

Catalunya /  CUP /