Redacción •  Catalunya •  05/03/2017

La CUP-CC no vol cap modificació de l’articulat dels pressupostos en matèria de referèndum

La CUP-CC recorda que el seu suport als pressupost ve condicionat al compromís dels mateixos en la celebració del referèndum.

La CUP-CC no vol cap modificació de l’articulat dels pressupostos en matèria de referèndum

La CUP-Crida Constituent ha volgut deixar clar aquest dissabte que les úniques modificacions que es poden introduir en els pressupostos de la Generalitat pel 2017 són en matèria de millores de caràcter social ja que encara hi ha esmenes vives en aquest sentit i ha volgut deixar clar que en cap cas seria comprensible que es fes un pas enrere amb la qüestió del referèndum.

La CUP-CC assegura que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries no ha estat cap sorpresa i que aquest fet no canvia res i, que més enllà d’aquest dictamen, per fer el referèndum caldrà desobeir impediments, mandats judicials o sentències de l’Estat ja que no hi ha altra manera de fer-ho.

El Consell de Garanties Estatutàries, que és un òrgan de naturalesa i mentalitat autonòmica i que té un caràcter consultiu que no li permet emetre resolucions vinculants, fa els seus dictàmens en base a l’adequació de la normativa a la Constitució espanyola i és obvi que un referèndum, en aquest moment, és incompatible amb aquesta Constitució justament per la manca de democràcia i reconeixement del dret a l’autodeterminació que nosaltres denunciem de fa temps.

La CUP-CC també ha volgut recordar que el seu suport als pressupost ve condicionat al compromís dels mateixos en la celebració del referèndum, tal com recull la disposició addicional 31ena del projecte de pressupost del 2017:

Mesures en matèria d’organització i gestió del procés referendari

El Govern, dins les disponibilitats pressupostàries per al 2017, ha d’habilitar les partides per a garantir els recursos necessaris en matèria d’organització i gestió per a afrontar el procés referendari sobre el futur polític de Catalunya en el marc de la legislació vigent en el moment que es convoqui.

Finalment, la CUP-CC recorda que cal seguir amb el full de ruta acordat de celebració del referèndum amb la majoria social que l’acompanya i la majoria parlamentaria que l’ha de fer possible.


Catalunya /  CUP /