Redacció •  Catalunya •  17/04/2019

En Comú Podem proposa crear un Ministeri de Feminismes per prohibir la bretxa salarial per llei i blindar el ‘sí és sí’ al Codi Penal

Jaume Asens defensa el feminisme com a eix transversal de totes les polítiques del Govern per tal d’acabar amb el sistema patriarcal.

En Comú Podem proposa crear un Ministeri de Feminismes per prohibir la bretxa salarial per llei i blindar el ‘sí és sí’ al Codi Penal

“Una de les nostres prioritats és feminitzar l’Estat i per això volem col·locar el feminisme al centre de la política”. En base a aquesta declaració d’intencions i amb l’aval de la feina feta a l’Ajuntament de Barcelona, el candidat d’En Comú Podem  a les eleccions generals, Jaume Asens, ha anunciat la creació d’un Ministeri de Feminismes “per blindar el ‘sí és sí’ al Codi Penal i prohibir per llei la bretxa salarial”.

En una roda de premsa organitzada per l’Agència Efe, En Comú Podem ha apostat per una llei d’igualtat retributiva que analitzarà les remuneracions i considerarà discriminació les escletxes salarials de més del 20%. “Les grans empreses hauran de fer auditories salarials i enfrontar-se a sancions si incompleixen la llei”, ha detallat Asens.

D’altra banda, el candidat d’En Comú Podem ha anunciat la seva intenció de reformar el Codi Penal per posar l’accent en el consentiment pel què fa a les agressions sexuals: “S’ha d’acabar amb la diferència entre abús i agressió, una anomalia jurídica que ha provocat sentències injustes com les de La Manada”, ha denunciat el candidat, que ha recordat que una dona és violada cada vuit dies.

Asens ha afegit que el nou Ministeri de Feminismes s’encarregaria també d’impulsar uns Pressupostos amb perspectiva de gènere, ampliaria la llei orgànica per la igualtat efectiva i, en definitiva, treballaria perquè el feminisme fos un eix transversal al Govern i perquè “les diferents àrees polítiques tinguin una mirada de gènere que trenqui amb el sistema patriarcal”.

Asens ha tornat a reivindicar En Comú Podem com “el vot únic per l’independentisme sensat” i pel “republicanisme de veritat”. A més, ha convidat als catalans a preguntar-se amb qui vol que negociï la Generalitat: “Amb un Govern de Sánchez i RIvera o amb un Govern de Pabo Iglesias i Jaume Asens?”.

Per la seva banda, la número 3 per Barcelona, Mar García Puig, ha reivindicat que el Govern de l’Estat ha d’estar a l’altura del consens del feminisme, “la força democràtica més potent per fer front al trio de Colón”, ha afirmat.

Segons García Puig, diputada al Congrés en la passada legislatura, actualment “hi ha una igualtat formal reconeguda” però cal fer un pas més cap a una “igualtat efectiva” que acabi amb “realitats insostenibles”, com per exemple, que l’any passat 87 dones hagin estat assassinades per la violència masclista “però que només se’n comptabilitzin 47 perquè la “llei encara no reconeix la violència masclista fora de la parella o ex-parella”.


En Comú Podem /  Jaume Asens /