Redacció •  Catalunya • 16/12/2017

Domènech es compromet a tornar a invertir en escoles bressol després que els governs de Mas i Junts pel Sí “hi hagin destinat zero euros”

El candidat a la presidència de Catalunya en Comú – Podem critica els qui “utilitzen els obstacles com a excusa” per dir “que des de la Generalitat no es pot fer res”.

Domènech es compromet a tornar a invertir en escoles bressol després que els governs de Mas i Junts pel Sí “hi hagin destinat zero euros”

El candidat a la presidència de Catalunya en Comú – Podem, Xavier Domènech, s’ha compromès avui a que si arriba al Govern de la Generalitat tornarà a invertir en escoles bressol després que els governs d’Artur Mas i de Junts pel Sí “hi hagin destinat zero euros”. “Mas va prendre la decisió de deixar de finançar la part que li tocava a la Generalitat de les escoles bressol, en un moment a més de crisi econòmica”, ha recordat Domènech, que ha denunciat que “aquella decisió va ser mantinguda pels governs de Junts pel Sí, que representa que tenien recolzaments de forces que es deien progressistes”.

En aquest sentit, ha criticat els qui “utilitzen els obstacles com a excusa” per dir “que des de la Generalitat no es pot fer res”. “Mentre la Generalitat no paga, l’Ajuntament de Barcelona inverteix per combatre la desigualtat”, ha asseverat sobre la inversió social del consistori. “Quan formem un nou govern primer revertirem la decisió de Mas, perquè la Generalitat s’ha d’implicar en el finançament de les escoles bressol, i després avançarem cap a la gratuïtat de les escoles bressol, que són bàsiques per les famílies”, ha assegurat.

En una roda de premsa a la seu de l’agència EFE, Domènech ha erigit la candidatura que encapçala com “l’única garantia de poder construir una majoria transversal que posi al centre l’agenda social”. “La vertebració social del país és construir un país a favor de la seva gent”, ha defensat, alhora que ho ha contraposat a les “situacions on s’ha sacrificat l’agenda social en ares de propostes que han culminat amb les institucions intervingudes”. “Tenim la clau per la governabilitat i també per transformar la situació i desfer-nos dels blocs que no sumen”, ha conclòs.


Catalunya en Comú-Podem /  Redacció /  Xavier Domènech /