Redacció •  Catalunya •  16/10/2018

Albiach: “L’acord estatal pels pressupostos enterra Rajoy, ara ens toca deixar enrere Artur Mas a Catalunya i esperem que ERC s’atreveixi”

La presidenta de CatECP reclama uns comptes que reverteixin retallades, una reforma fiscal progressiva i verda i “donar-li als municipis el que és seu perquè puguin atendre les necessitats bàsiques de la ciutadania”.

Albiach: “L’acord estatal pels pressupostos enterra Rajoy, ara ens toca deixar enrere Artur Mas a Catalunya i esperem que ERC s’atreveixi”
La presidenta de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Jéssica Albiach, ha reclamat avui a ERC i Junts per Catalunya uns pressupostos de la Generalitat “que ens permetin deixar d’encapçalar el podi de la vergonya”. “Que ens permeti revertir les retallades en el benestar dels catalans, donar-li als municipis el que és seu perquè puguin atendre les necessitats bàsiques de la ciutadania i una reforma fiscal progressiva i verda”, ha apuntat. En aquest sentit, ha sostingut que “l’acord estatal pels pressupostos enterra Rajoy, ara ens toca deixar enrere Artur Mas a Catalunya i esperem que ERC s’atreveixi”.
 
Albiach ha defensat que l’acord dels pressupostos a l’Estat “va en la bona direcció per superar una etapa marcada per l´austeritat y les retallades de drets”, i ha subratllat que de la seva aprovació en depèn també tenir uns pressupostos socials a Catalunya. “Els pressupostos de Catalunya difícilment seran millors si no s’aproven els de l’Estat, perquè marquen el límit de la regla de despesa, tindríem 350 milions d’euros menys que va acordar Aragonès i 200 menys per a infraestructures”, ha manifestat.
 

“Presó injusta i injustificada”

La presidenta de CatECP ha lamentat que Jordi Cuixart i Jordi Sánchez portin un any en “presó provisional de manera injusta i injustificada”. “La situació d´excepcionalitat política ha d´acabar. Catalunya només podrà avançar amb un nou clima de distensió, que permeti trobar solucions polítiques als problemes polítics”, ha afirmat.

Sobre l’anunci de recurs del govern central al Tribunal Constitucional de la resolució impulsada per CatECP per reprovar el rei Felip VI, Albiach ha repetit que “és un error judicialitzar la política” i ha demanat a Pedro Sánchez que faci “una proposta política, si és que la té”, i deixi de “gesticular apel·lant als jutges”.


Catalunya en Comú-Podem /