Redacció •  Catalunya •  09/10/2018

Nuet adverteix que “el soroll i la gesticulació no serveixen de res” i exigeix a Junts per Catalunya que rectifiqui

El diputat de Catalunya en Comú Podem reclama que el ple “parli dels problemes de la gent” i insta a obrir “una nova etapa en matèria nacional” i “avançar en matèria social.

Nuet adverteix que “el soroll i la gesticulació no serveixen de res” i exigeix a Junts per Catalunya que rectifiqui

El diputat de Catalunya en Comú Podem (CatECP) Joan Josep Nuet ha advertit avui al ple del Parlament que “el soroll i la gesticulació no serveixen de res” i ha exigit a Junts per Catalunya que rectifiqui i designi substitut dels quatre diputats afectats per la resolució de Llarena que, ha recordat, “no perdran les seves actes”. “Us exigim que no poseu en perill el conjunt del Parlament de Catalunya, ho diem des de la legitimitat que ens atorga haver votar aquest acord”, ha dit Nuet.

Nuet ha reclamat que el ple del Parlament “parli dels problemes de la gent” i ha defensat que cal obrir “una nova etapa en matèria nacional” i “avançar en matèria social”. “El país ha d’avançar en la recerca de grans consensos que ens fan forts com a país i com a societat”, ha defensat Nuet, que ha sostingut que Catalunya “necessita avançar en matèria social després d’una dècada fosca que va començar el 2008 amb les pitjors retallades socials ordenades al servei de l’austeritat”.

“El país necessita avançar també en la protecció dels drets de les persones i del territori. Actuar de forma decidida, prioritària i urgent contra les violències masclistes ha d’esdevenir, avui i aquí, una prioritat de país”, ha continuat Nuet.

El diputat de CatECP ha resumit les propostes de resolució presentades pel seu grup, en què reivindica un model de “relació bilateral” entre Estat i Generalitat que “s’ha de basar sí o sí en el principi d’igualtat institucional”; així com la necessitat de bastir un “pacte de claredat” que signifiqui “un acord polític, social i nacional” per a la realització d’un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, que fixi “un procediment, una pregunta, unes condicions de realització i una interpretació del resultat” per tal que sigui “legítim per al conjunt de catalans i catalanes, i no sols una part del país”.

Així mateix, ha Nuet defensat la reprovació del conseller d’Interior, Miquel Buch, “no només pels desastrosos operatius” sinó perquè “s’acumulen masses queixes al territori, els sindicats policials estan que trinen, i tota la oposició li demana que rectifiqui”. “Defensar” la Universitat pública i complir amb la baixada de les taxes, protegir la Costa Brava modificant el pla director urbanístic del sistema costaner, i prioritzar l’atenció de la pobresa energètica, són altres de les propostes de resolució de CatECP que ha destacat.


Catalunya en Comú-Podem /