Redacción •  Catalunya •  06/11/2017

Xavier Domènech encapçalarà la candidatura de Catalunya en Comú el 21-D

Elisenda Alamany: "Aquestes eleccions ens han de permetre passar pàgina dels vells blocs i donar pas a nous consensos".

Xavier Domènech encapçalarà la candidatura de Catalunya en Comú el 21-D

El Coordinador General de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, encapçalarà la candidatura de la formació a les eleccions convocades pel proper 21 de desembre. Així ho ha decidit la Coordinadora Nacional, reunida aquest matí per tractar diverses qüestions relacionades amb els comicis. D’entrada, l’òrgan ha aprovat la proposta de l’Executiva de concorre-hi, per a continuació escollir Domènech com a cap de llista. «Aquestes eleccions ens han de permetre passar pàgina dels vells blocs i donar pas a nous consensos», ha dit Elisenda Alamany, portaveu de CatComú, en la roda de premsa posterior a la trobada. «Volem situar l’agenda social, postergada durant fa ja massa temps, al centre de l’acció política», ha afegit.

Pel que fa a Domènech, la portaveu ha transmès que des de CatComú hi ha el consens que «és la persona que millor exemplifica la voluntat del nostre espai de superar fulls de ruta que només han dut a la frustració d’un costat i d’un altre i proposar un nou model de país que no torni a deixar mai més ningú enrere». A la reunió també s’ha començat a treballar en la configuració de la llista, que vol representar la pluralitat del país amb cares noves, però també amb experiència, «perquè volem que el canvi que pretenem per Catalunya s’evidenciï també amb les persones que formem la candidatura». Finalment, s’ha validat la proposta de presentar-se en coalició amb Podem, en cas que aquesta formació hi estigui disposada, sota la marca electoral En Comú Podem – Catalunya en Comú. D’aquesta manera, es descarta concórrer a les eleccions en cap llista unitària. «Catalunya no es mereix més plebiscits, que fins ara han servit per continuar amb les polítiques de CiU. Els comuns apostem per defensar el model de país que volem cadascú en tota la nostra diversitat i compartir dos punts de mínims: l’amnistia pels presos polítics i l’anul·lació de l’aplicació de l’article 155».

Els inscrits i les inscrites decidiran
Des de l’ADN de radicalitat democràtica que sempre ha caracteritzat Catalunya en Comú, totes aquestes decisions seran debatudes i ratificades a l’Assemblea que se celebrarà el proper dissabte, 11 de novembre, i que estarà oberta a tots els inscrits i les inscrites. En aquesta trobada s’aprovarà la llista electoral definitiva pel 21-D, la coalició amb Podem si fos el cas i la marca electoral. Per últim, les persones que siguin escollides diputades es regiran pels compromisos del codi ètic aprovats a l’Assemblea Fundacional del 8 abril, i es comprometen a acceptar el document que el desenvolupi i que s’aprovi properament.


Catalunya en Comú /