Redacció •  Catalunya •  05/07/2017

Amb organització, mobilització i fermesa, farem el Referèndum i guanyarem la República catalana independent!

En ocasió de la realització de la reunió del Consell Nacional de la nostra organització Poble Lliure, fem pública la declaració següent:

Amb organització, mobilització i fermesa, farem el Referèndum i guanyarem la República catalana independent!

A tres mesos justos del Referèndum, Catalunya es troba en la pantalla definitiva, la que ens ha de portar a la independència i a la ruptura amb l’Estat espanyol; al moment de la proclamació de la República catalana independent. Un cop més la mobilització i l’organització del poble al carrer és l’única manera de garantir l’èxit del Referèndum i la implementació dels seus resultats l’endemà de la seva celebració.

Sabem que res no serà fàcil de guanyar i que caldrà tota la fermesa perquè aquest seguit de fets polítics transcendentals siguin actes revolucionaris efectius, tot preveient l’embat repressiu de l’Estat, que en les properes setmanes anirà en augment, així com també superant qualsevol dubte o dilació. No hem d’acceptar les interferències que uns quants personatges pusil·lànimes amb responsabilitats polítiques que hi pugui haver o que puguin anar apareixent, puguin interferir en els passos decisius del moment actual i esdevenir còmplices de l’estat de dubte i por que pretén imposar l’espanyolisme.

Ara més que mai, per tant, cal garantir que tots els membres del Govern tinguin la capacitat i la determinació de complir amb el mandat democràtic i els compromisos adquirits en el marc del procés d’independència, sigui quina sigui la resposta de l’Estat. Des d’aquest punt de vista, caldrà valorar la conveniència, quan sigui necessari assumir responsabilitats pel que fa a la convocatòria i celebració del referèndum o a la proclamació de la República, de formar un govern de concentració excepcional que pugui incloure la CUP.

D’altra banda, darrerament hem pogut constatar la incomoditat que genera l’actual conjuntura en la cúpula dels “comuns” i els seus intents de restar-li potencial rupturista. Cal continuar interpel·lant les bases i la militància honesta d’aquests sectors en clau de democràcia i defensa dels interessos populars, i desemmascarant el tacticisme i l’espanyolisme que hi ha darrere l’actitud d’alguns dels seus dirigents. No obstant això, pensem que si el Govern, la majoria independentista i el moviment popular es manté ferm en el compliment dels passos previstos, el conflicte amb l’Estat s’aguditzarà i això obligarà a aquest sector a fer un pas endavant.

El referèndum es farà i el guanyarem. Però perquè aquest objectiu sigui efectiu cal que des de la majoria parlamentària i des del poble organitzat, des del ventall més ampli de posicions, tothom treballi amb la màxima coordinació i dins la màxima fidelitat als compromisos contrets i en els que ens situa el moment històric actual. Per això fem una crida a enfortir tots els espais que estan naixent com ara Sindicalistes pel Sí, les assemblees de treballadors públics o els diferents grups locals de defensa del Referèndum i la República, a més de les entitats i plataformes que ja fa temps que estan en marxa.

Només així guanyarem el referèndum i en sabrem aplicar els resultats, organitzant amb la col·laboració de tothom, un procés constituent participatiu que posi les bases de la República catalana democràtica, participativa i socialment justa per la qual han treballat tantes i tantes persones des de fa generacions i generacions arreu de la nació catalana.

Amb la mobilització i l’organització, més i més ferma, ho aconseguirem!

Visca la lluita del poble català!

Visca la Terra!

Reus, Països Catalans, juliol de 2017


referéndum /