Redacción •  Catalunya •  03/10/2018

Albiach insta Torra a abandonar “terminis i calendaris impossibles” i treballar en un “pacte de claredat” sobre el referèndum

La presidenta de Catalunya en Comú Podem assenyala que “l’ultimàtum” a Sánchez és “una improvisació més” i reclama al Govern que es posi a treballar “pel bé comú del poble de Catalunya”.

Albiach insta Torra a abandonar “terminis i calendaris impossibles” i treballar en un “pacte de claredat” sobre el referèndum

La presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Jéssica Albiach, ha instat avui el president de la Generalitat, Quim Torra, a abandonar “terminis i calendaris impossibles” que generen “frustració” i a treballar en un “pacte de claredat” a Catalunya per definir com ha de ser el referèndum. En aquest sentit, Albiach ha sostingut que “l’ultimàtum” a Sánchez és “una improvisació més” i ha reclamat al Govern que es posi a treballar “pel bé comú del poble de Catalunya”.

“Ja tornem a tenir damunt la taula la nova versió del ‘tenim pressa’, que ha acabat fatal”, ha dit Albiach en la seva intervenció al Debat de Política General al Parlament. La diputada ha lamentat que el Govern es troba “perdut” i “no sap on va” i ha fet una crida a “defensar els consensos amplis davant la repressió i la retallada de drets civils i llibertats fonamentals”, per tal de construir “consensos a Catalunya” i “pactar amb l’Estat”. “Els demano honestedat, que facin el favor al país de dir en públic el que diuen en privat”, ha afirmat.
 

Albiach ha avisat Torra que no pot “eludir responsabilitats creient que convocant unes eleccions se soluciona tot”, i li ha requerit que expliqui “quina proposta té per treballar per la llibertat dels presos i les preses polítiques” i per “aconseguir el referèndum”. “Per què en comptes de fer servir la força que tenim els diputats i les diputades catalanes al Congrés per amenaçar, no la fem servir per aconseguir millores per Catalunya?”, li ha dit. Per això, ha estès la mà per “estirar des de tots els fronts” per una “relació bilateral amb l’estat, amb sobiranies compartides”, una “agència tributària pròpia”, i una “reforma del sistema de finançament, perquè el que tenim actualment és una vergonya”.

La presidenta de CatECP ha reivindicat el municipalisme com “la principal força transformadora que té el país”, i ha posat de relleu l’acció de Govern a Barcelona, on la ciutat “s’ha connectat a la seva pròpia elèctrica per prescindir d’Endesa”, està duent a terme “polítiques feministes pioneres a tot Europa”, i ha aprovat que el 30% de les noves promocions privades d’habitatge tinguin preus assequibles. “Som una força que lluita per la democràcia real i defensem la ciutadania davant dels lobbies: dels lobbies hotelers, dels energètics, dels fons voltor…”, ha destacat.

En aquest sentit, ha exigit Torra que escolti els moviments socials i el teixit associatiu i social de Catalunya, “des de la PAH a la Marea Pensionista, per la sanitat o l’educació pública, del Volem Acollir, la lluita feminista o l’antimilitarisme, els que defensen l’aigua i el territori”, i a plasmar la “defensa de la vida” en uns pressupostos socials “que han de tenir de socials alguna cosa més que el cognom”.


Catalunya en Comú-Podem /  Jéssica Albiach /