Redacción •  Catalunya •  25/06/2023

Un total de 315 regidors i regidores han entrat  als Ajuntaments per defensar els drets de la població i combatre l’extrema-dreta

  • Un total de 315 regidors i regidores han entrat als Ajuntaments per defensar els drets de la població i combatre l’extrema-dreta.
Un total de 315 regidors i regidores han entrat  als Ajuntaments per defensar els drets de la població i combatre l’extrema-dreta

La CUP-AMUNT i les candidatures d’unitat popular governaran a 36 municipis dels Països Catalans. Després de les eleccions del 28 de maig, la CUP i les candidatures que conflueixen sota el paraigüa de l’organització governaran a 12 alcaldies amb majoria absoluta i a més de 5 amb majoria simple, sumant un total de 17 alcaldes i alcaldesses. Els anticapitalistes destaquen haver revalidat l’alcaldia de Berga i celebren l’alcaldia de Girona amb Lluc Salellas al capdavant representant la candidatura Guanyem Girona.

Avui, un total de 315 regidors i regidores han agafat l’acta als plens d’investidura dels seus municipis. Ho han fet sota la voluntat de treballar per garantir els drets de la població, la construcció de la República Catalana i per combatre l’extrema dreta. Davant l’auge dels discursos d’odi, els independentistes han volgut posar el focus en nombrosos dels seus discursos assegurant que seran un mur contra l’extrema dreta tant dins com fora la institució. En aquest sentit, càrrecs electes i representants de l’organització s’han sumat a les manifestacions antifeixistes d’aquest matí per denunciar la presència de l’extrema dreta als consistoris. Concretament, a Ripoll han denunciat la complicitat de Junts a l’hora de permetre un govern d’Aliança Catalana: “Veiem amb preocupació com Junts ha legitimat el govern d’odi de Sílvia Orriols”, ha dit el diputat de la CUP, Xavier Pellicer.

Els cupaires destaquen la feina que han fet les assemblees per assolir pactes d’esquerres i independentistes pels consistoris de Catalunya. És per aquest motiu, que fins a 35 candidatures assumeixen responsabilitats des del govern entre elles: Olesa de Montserrat, Tàrrega, Sant Celoni, Vallgorguina, Subirats o Arenys de Munt. La CUP també posa en valor la feina que faran els regidors i regidores de les candidatures que es quedaran a l’oposició i ho fa extensiu a aquelles assembles que no han aconseguit representació. Els anticapitalistes reivindiquen la necessitat de seguir treballant perquè la veu de l’esquerra independentista estigui present a tots els municipis dels Països Catalans.

Governs CUP – AMUNT – Alternativa Municipalista:

Arenys de Munt, Berga, Campdevànol, Casserres, Cava, Celrà, Cervià de Ter, Colomers, Girona, Els Guiamets, Llobera, Montesquiu, Montferri, Mura, Navàs, Olesa, Olvan, Salàs, Sant Celoni, Sant Jordi Desvalls, Sant Miquel de Campmajor, Sant Quirze de Besora, Sarrià de Ter, Soleràs, Solsona, Subirats, Tornabous, Torre de Fontaubella, Torres de Segre, Torroella de Montgrí, Tàrrega, Vallbona d’Anoia, Vallgorguina, Verges, Viladamat i Vilobí del Penedès.

Alcaldies (M = majoria absoluta):

Berga, Casserres (M), Cava, Celrà (M), Cervià de Ter, Colomers (M), els Guiamets (M), Girona, Montesquiu (M), Montferri, Navàs, Olvan (M), Olesa de Montserrat a partir de 2025 seguint l’acord de govern, Salàs, Sant Jordi Desvalls (M), Sant Quirze de Besora (M), Sarrià de Ter, Tornabous (M), Torre de Fontaubella (M), Torres de Segre, Vallbona d’Anoia, Vallgorguina, Verges (M), Viladamat (M)


CUP /