Redacción •  Catalunya •  11/06/2023

CCOO i UGT donem per trencades les negociacions de l’Acord interprofessional de Catalunya

  • Foment del Treball Nacional rebutja l’acord assolit per les presidències de les dues patronals i les secretaries generals dels dos sindicats
CCOO i UGT donem per trencades les negociacions de l’Acord interprofessional de Catalunya

L’Acord interprofessional de Catalunya porta vençut des del desembre del 2020. Dos anys i sis mesos complexos per a la negociació de la seva renovació, tenint en compte que, en bona part, els agents socials hem estat immersos en la gestió de les conseqüències de la pandèmia en el teixit productiu i el mercat de treball.

Portem cinquanta-dues reunions de les comissions de negociació i un treball ingent per construir un text per reforçar i modernitzar el marc de relacions laborals a Catalunya, assumint els reptes de les transformacions digitals i climàtiques del nostre temps i incorporant una visió de gènere i transversal a la negociació dels convenis col·lectius. Un acord que torni a ser un referent de les relacions laborals per la resta de l’Estat.

Després d’uns últims dies a l’espera de la resposta de les organitzacions als compromisos adquirits per els seus màxims representats, Foment del Treball ha comunicat que no accepta el contingut global de l’acord.


Sindicalismo /