Sindicat de llogateres •  Vivienda •  09/04/2024

Carta abierta a los responsables políticos ante la inacción administrativa frente a la grave situación de acoso de Magalhães 33 bis

El acoso continuado ha llevado al inquilino del principal a abandonar su hogar.

Carta abierta a los responsables políticos ante la inacción administrativa frente a la grave situación de acoso de Magalhães 33 bis

Las vecinas del edificio Magalhães 33 bis y el Sindicat de Llogateres nos hemos dirigido con una carta a los máximos cargos políticos ante la grave y alarmante situación de acoso que están sufriendo las vecinas de este edificio por parte de la sociedad inmobiliaria Workki Co-Working SL y la empresa Stop Okupas Low Cost SL, y ante la inacción y desprotección de la administración pública ante los hechos.

El fondo buitre ruso, Workki Co-Working SL, lleva 4 meses acosando a las vecinas de Magalhães, 33 BIS y ayer mismo logró expulsar al primer vecino, el inquilino del piso principal, quien tenía un contrato vigente hasta diciembre de este año. Después de 4 meses de sabotajes, coacciones e incluso agresiones físicas, y de 15 días sin la puerta principal de la finca, el inquilino decidió firmar un acuerdo con la empresa Stop Okupa y con el fondo buitre que la contrata para entregar las llaves del piso. La empresa ya ha instalado una alarma y un servicio de vigilancia en el piso. El resto de habitantes de la finca continúa sufriendo acoso y ha decidido enviar una carta abierta a las instituciones para exigir una acción inmediata por parte de las administraciones. La situación de acoso es tan tensa que las vecinas llevan tres semanas organizando guardias 24/7 en el portal de la finca. A pesar de haber contactado con los responsables políticos del Ayuntamiento de Barcelona y de la Generalitat, en particular con el comisionado de vivienda Joan Ramon Riera Alemany, el acoso por parte de la empresa Stop Okupas Low Cost SL continúa y ninguna administración pública ha dado respuesta alguna.

Ante la inacción de las instituciones, dedicimos hoy publicar esta carta abierta, dirigida a:

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya
Ester Capella, consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya
Joan Ignasi Elena, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya
Jaume Collboni, alcalde de Barcelona
Laia Bonet, primera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona
Esther Giménez-Salinas, Síndica de Greuges de Catalunya
David Bondia, Síndic de Greuges de Barcelona

Carta

M. Hble. Sr. Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya

Hble. Sra. Ester Capella, consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya
Hble. Sr. Joan Ignasi Elena, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya
Excm. Sr. Jaume Collboni, alcalde de Barcelona
Il·lma. Sra. Laia Bonet, primera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona
Il·ltre. Sra. Esther Giménez-Salinas, Síndica de Greuges de Catalunya
Sr. David Bondia, Síndic de Greuges de Barcelona

Benvolguts, benvolgudes,

És probable que els darrers dies hàgiu llegit notícies sobre la situació que estem patint les veïnes del carrer de Magalhães, 33 bis, del barri del Poble Sec de Barcelona. Vivim a la finca des de l’any 2020 i des que la societat immobiliària Workki Co-Working SL va adquirir-ne la propietat el novembre passat hem estat rebent un greu i continuat assetjament immobiliari i personal.
L’empresa Stop Okupas Low Cost SL envia constantment vigilants que fan permanències a la porta i han realitzat sabotatges a les instal·lacions d’aigua i de llum, inundacions provocades, intimidacions, amenaces, una violació de domicili i, fins i tot, una agressió física. Fa quinze dies, van arribar a arrencar la porta principal de l’edifici, davant la connivència dels Mossos d’Esquadra, i van deixar la finca oberta al carrer. Des de llavors, estem fent guàrdies les 24 hores del dia per evitar noves incursions. Amb l’acompanyament del Sindicat de Llogateres, hem denunciat tots els fets als Mossos d’Esquadra i hem tramitat i ampliat una denúncia administrativa a l’Ajuntament de Barcelona que, a hores d’ara, no ha rebut resposta.

A conseqüència d’aquest assetjament, el nostre veí Francisco, llogater del bloc des del 2019, s’ha vist empès a marxar de casa davant les amenaces i lliurar les claus als mateixos assetjadors de l’empresa de desocupació. L’empresa ja ha instal·lat una alarma i un servei de vigilància al pis. Us demanem, com a responsables polítics, d’actuar amb urgència i contundència davant aquesta història de terror immobiliari, el fons immobiliari i l’empresa criminal de desocupació, autors materials de les agressions. Entenem que les institucions no poden permetre que es produeixin a la nostra ciutat i al nostre país casos tan flagrants d’assetjament immobiliari amb l’objectiu d’expulsar les veïnes de les seves cases. La inacció de l’administració donaria un missatge clar a tots els fons voltor que especulen amb l’habitatge que els desnonaments extrajudicials, il·legals i violents són tolerats per part de les autoritats.

És necessària una resposta institucional immediata. Si no arriba, el veïnat organitzat amb el Sindicat de Llogateres i el moviment per l’habitatge no tindrem més remei que mobilitzar tots els recursos d’acció sindical al nostre abast. Qualsevol desnonament o problema d’ordre públic resultarà de la negligència de les administracions. No permetrem que els fons voltor i els seus esbirros s’apoderin il·legalment de casa nostra i dels nostres barris.

Quedem a la vostra disposició per ampliar qualsevol informació i restem a l’espera de la vostra resposta.

Molt cordialment,

Veïns del Carrer de Magalhães, 33 bis
Sindicat de Llogateres de Catalunya


fondos buitre /