Redacción •  Catalunya •  30/04/2022

Els grups independentistes reclamen una comissió d’investigació pública per depurar responsabilitats del Catalan Gate

  • La CUP alerta que garantir l’estabilitat al govern espanyol seria un error mentre no hi hagi moviments clars i contundents d’assumpció de responsabilitats, depuració i garantia de no repetició davant l’escàndol d’espionatge massiu i il·legal al moviment independentista.
Els grups independentistes reclamen una comissió d’investigació pública per depurar responsabilitats del Catalan Gate

El diputat de la CUP-PR, Albert Botran, ha defensat el no al Reial Decret de mesures urgents per la crisi d’Ucraïna davant la inacció del govern espanyol respecte el Catalan Gate. “Aquest govern no mereix el vot dels independentistes ni de cap grup que vulgui aclarir l’origen d’aquest atac als drets democràtics” ha declarat Botran des del ple, mostrant així la negativa conjunta per part dels partits catalans al Congrés.

Albert Botran ha estat escollit com a representant del Grup Mixt per a la Comissió de Secrets, però els anticapitalistes desconfien de la utilitat de la comissió, al·legant a les diverses filtracions que hi ha hagut a mitjans de comunicació sobre les matèries a tractar. Per això s’emplacen amb la resta de forces catalanes a treballar en “solucions conjuntes de retiment de comptes i responsabilitats.”

Els anticapitalistes han deixat clar que “aquest atac als drets democràtics no pot quedar impune”, ha explicat el portaveu Albert Botran, i ha anunciat que continuaran insistint per mesures de depuració i assumpció de responsabilitats, “encara que ens tombin totes les comissions d’investigació”. Alhora, Botran ha defensat que “en qualsevol país democràtic la Ministra Robles ja hauria dimitit”, fent referència a la resposta que la ministra va donar ahir al ple a la pregunta formulada per Vehí sobre el cas d’espionatge polític.


CUP /  espionatge /  Pegasus /