Redacció •  Catalunya •  29/03/2022

David Cid: “El president Aragonès ha de ser conseqüent, i si tan convençut està de fer els Jocs d’hivern, que defensi el sí també al Berguedà, al Solsonès i al Ripollés”

El portaveu d’En Comú Podem ha anunciat que es portarà a votació, al pròxim ple, la moratòria d’un any dels canvis d’educació.

David Cid: “El president Aragonès ha de ser conseqüent, i si tan convençut està de fer els Jocs d’hivern, que defensi el sí també al Berguedà, al Solsonès i al Ripollés”

Aquest matí el portaveu d’En Comú Podem,  David Cid, ha començat la roda de premsa fent una valoració sobre la convocatòria de la consulta dels Jocs d’hivern que previsiblement es presentarà aquesta setmana. Cid ha reclamat, un cop més, que la consulta es faci en igualtat de condicions a les nous comarques, ja que considera que no té sentit excloure de la consulta a territoris que patiran l’afectació d’aquest macroprojecte, “el Solsonès, el Ripollès i el Berguedà tenen dret a decidir.” En aquest sentit, ha apel·lat al president Aragonès a ser conseqüent i “si tant convençut està de fer els Jocs d’hivern, que defensi el sí també al Berguedà, al Solsonès i al Ripollès. Perquè fer una consulta a mida del resultat que es busca significa que ni el president Aragonès té confiança en les bondats dels Jocs d’hivern,” ha conclòs i ha recordat que tant ERC, com Junts i la CUP s’hi van comprometre al Parlament.

En un segon ordre, Cid ha fet referència a la polèmica amb el català. “Hi ha dues opcions molt clares: formar part del consens per blindar el català, és a dir, voler formar part de la solució, o quedar-se fora, autoexcloure’s i voler seguir formant part del problema,” ha introduït Cid. A més, ha volgut recordar que aquest és un acord amb un triple objectiu blindar la immersió lingüística, evitar imposicions judicials i mantenir el consens entorn del català. També ha volgut ser crític i ha enviat un missatge als partits de govern: “voler convertir el que era un encert, davant l’atac al català actuar amb una resposta unitària des de la sobirania del Parlament, en l’enèsima batalla dins de l’independentisme seria un error.”

Per últim, sobre la nova jornada de vaga que té lloc avui, el portaveu ha ironitzat afirmant que el conseller Campray “haurà d’anar a tutoria amb Aragonès.” En aquest sentit, ha considerat que després de la desgavellada gestió del Departament d’educació, és hora de què el president agafi les regnes i treballi per construir un acord de debò. En aquest sentit, ha afirmat que En Comú Podem portarà a votació la moratòria d’un any al pròxim ple, perquè es pugui dur a terme un diàleg real i efectiu amb la comunitat educativa.


En Comú Podem /