Redacció •  Catalunya •  27/03/2023

Mena: “Totes les propostes que portarem a la cimera de la sequera aniran en la direcció de la planificació ecològica”

  • El portaveu ha afirmat que la presència dels Comuns diumenge a l’acte de Sumar és també la demostració del pes que té Catalunya en aquest projecte.
Mena: “Totes les propostes que portarem a la cimera de la sequera aniran en la direcció de la planificació ecològica”

Aquesta matí, el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa fent referència a la cimera sobre la sequera que tindrà lloc aquest divendres. En primer lloc, ha confirmat que en nom d’En Comú Podem hi assistiran Jéssica Albiach i Lucas Ferro i, en segon lloc, ha volgut deixar clar que des de l’espai és important treballar moltes qüestions que no es van incloure en el decret de la setmana passada, que es limitava només a parlar de la captació d’aigua i a traslladar responsabilitats als ajuntaments.

“A nosaltres ens sembla evident que davant d’una sequera que fa gairebé 30 mesos que dura cal preparar el país de cara al futur. És a dir, que el Govern no es pot limitar només a complir els mínims, sinó que ha de pensar a llarg termini,” ha assenyalat Mena i ha afegit que totes les propostes que portarem a la cimera de la sequera aniran en la direcció de la planificació ecològica. En aquest sentit, el portaveu ha afirmat que “la sequera no se solucionarà ni amb macroprojectes ni fent la dansa de la pluja ni anant a Montserrat, sinó amb planificació ecològica.”

D’altra banda, el diputat també ha volgut anunciar que els Comuns seran presents a l’acte de Sumar d’aquest diumenge 2 d’abril. El portaveu ha afirmat tenir moltes ganes que se celebri aquest acte després de procés d’escolta que ha passat per 17 comunitats autònomes. “Nosaltres valorem molt positivament que en tots aquests mesos Yolanda Díaz hagi preferit trepitjar més el país per escoltar a la gent que no pas a trepitjar molt els platós perquè la gent l’escolti a ella, perquè això demostra una voluntat i una manera de fer política en la qual ens sentim molt còmodes,” ha afirmat Mena. Finalment, per concloure ha afirmat que Catalunya té i tindrà un paper important en aquest projecte. “La presència dels Comuns diumenge a l’acte de Sumar és també la demostració del pes que té Catalunya en aquest projecte,” ha finalitzat.


Catalunya en Comú /