Redacció •  Catalunya •  27/01/2024

Barcelona vetllarà pel compliment de la Llei d’Habitatge i sancionarà els incomplidors a proposta de BComú

Colau subratlla que “no hi ha major inseguretat jurídica que la gent treballadora que lluita cada mes per pagar el lloguer vegi pujades abusives sense control i sense fre”

A partir d’ara, les Oficines d’Habitatge hauran d’assessorar sobre la nova regulació a la ciutadania, fer una campanya informativa i reforçar la Unitat de Disciplina per detectar i sancionar incompliments de la Llei

Barcelona vetllarà pel compliment de la Llei d’Habitatge i sancionarà els incomplidors a proposta de BComú

La presidenta del grup municipal de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha presentat en Plenari una proposició per tal de garantir el compliment de la Llei d’Habitatge a Barcelona, que aquest febrer entrarà en vigor a Catalunya. Tal com ha recordat la presidenta dels comuns, aquesta “no és una problemàtica només de Barcelona, també ho és a l’AMB i a tot l’Estat: però a Barcelona és especialment preocupant ja que tenim més d’un 40% de població vivint de lloguer”.

La proposició planteja un finestra d’atenció específica per assessorar a veïns i veïnes sobre la nova regulació i per denunciar incompliments, que haurà de complementar-se amb una campanya de comunicació que doni a conèixer tant el nou servei com els requisits de la Llei i anar acompanyada d’una ampliació de la Unitat de Disciplina per detectar i sancionar incompliments. Tal com ha explicat Colau “hem de posar tots els recursos perquè aquesta regulació que tant ha costat sigui efectiva, perquè malauradament els especuladors tenen un exèrcit d’advocats per saltar-se la llei i cal garantir que els veïns i veïnes trobin tot l’acompanyament que necessitin als serveis públics de la ciutat i acabar amb l’escletxa dels habitatges de lloguer temporal, que a Barcelona han augmentat un 50% el darrer any i s’escapen a la regulació de lloguers. Això no es pot permetre”.

Colau ha subratllat la urgència de regular els lloguers temporals ja que “no hi ha major inseguretat jurídica que la gent treballadora que lluita cada mes per pagar el lloguer vegi pujades abusives sense control i sense fre”, i ha afegit “cal evitar a tots els barris situacions com la de la Casa Orsola, amb veïns que han pagat el seu lloguer tota la vida, i ara els volen fer fora per posar lloguers de més de 3.000 euros de mensualitat”.

La proposició de Barcelona en Comú ha estat aprovada amb els vots favorables de PSC i ERC, tot sumant els 24 regidors i regidores progressistes del Ple front al vot en contra de les forces de la dreta.


habitatge /